Dumpling day på vrå & gbg med familjen

3 months ago

I början av september var jag i Göteborg hos VRÅ och kocken Sofia Olsson för att laga mat på restaurangens temaonsdag Dumpling Day! Så glad att jag får göra takeovers/samarbeten med kockar och restauranger. Både lärorikt och kul att få jobba och träffa både restaurangteam och gäster. Menyn är en blandning av gott plock från det taiwanesiska köket, dumplings, dim sum och en liten blinkning till klassiska kinesiska krogmenyer, gamla godingen – pekingsoppan! Här var menyn jag satte ihop till dagen:

Förrätt/snacks
Friterad räktoast med sesam
Algsallad med glasnudlar

Huvudrätter
Spicy Smashed cucumbers
Friterade dumplings med kyckling & kinesisk gräslök + crispy chili mayo
Siu Mai med fläskfärs & shitakesvamp, toppat med forellrom
Pekingsoppa – stark soppa med b la picklad kinesisk kål, judasöron & silkestofu

På kvällen kom Kennet & barnen fram till Göteborg. Vi passade på att köra en liten mini-semester nu när jag skulle upp och jobba. Barnen såg mest fram emot hotellfrukosten och jag såg fram emot att överraska dem med att vi får bada i hotellpoolen! Vi hann även åka till Naturhistoriska museet i Slottsskogen, så mycket att se och lära sig och fri entré!
Här finns allt från dinosaurieskelett, snäckor, gigantiska valskelett och massor annat att se och lära sig mer om. Efter blev det glassfika i Slottskogen och frilek på lekplatsen innan vi gick tillbaka till hotellet för god middag på VRÅ. Tack Sofia och VRÅ-gänget för att jag fick komma upp och jobba med er på Dumpling Day!

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Plating

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Service please!

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Algsallad, Räktoast och siu mai toppade med forellrom.

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Färdig bricka redo för servering!

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Tack Sofia & hela VRÅ-teamet!

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Peter, proffs på att vika dumplings!

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Poolhäng på taket av Clarion Post Hotell.

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Snäckor på Naturhistoriska museet.

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Middag på VRÅ, som ligger så vackert inne i gamla posthuset.

Dumpling day på VRÅ & GBG med familjen

Okifries med smetana, gräslök & rom, japanska pickles & katsukroketter.