Friterade dumplings på spett- if you will

1 year ago

Friterade dumplings på spett- if you will

Krispiga dumplings på spett.

Här kommer ett recept på en krispig & go förrätt eller huvudrätt att servera – Friterade dumplings. Festade till det för barnen så de fick de på spett.

För dessa kör jag på färdiga gyoza-plattor/skin, funkar bra för både stekning och fritering tycker jag.
Fyllningen är på kycklingfärs och salladslök här men du kan variera den själv förstås. Jättegott t ex att ha i zucchini eller shitakesvamp, kål m.m.

Ingredienser:
1 pkt färdiga gyoza skin (ca 38 st 10 x 10cm)
500 g kycklingfärs
ca 1 finhackad salladslök
0,5 msk riven ingefära
1,5 tsk sesamolja
1 msk ljus soja
0,5 tsk salt
2 msk vatten
1,5 krm malen vitpeppar
1 ägg
1,5 tsk shaoxingvin (kan uteslutas om du inte har)

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till smeten och blanda tills smeten blir lite klistrig i konsistensen.
2. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
3. Blöt kanterna på gyoza-plattan lätt och lägg på ca 1 msk fyllning i mitten och vik ihop dumplingen.
4. När alla är färdigvikta heta upp olja och fritera dumplingsen i ca 180-190 c i ca 4-5 minuter (tills gyllene och fyllningen är färdig).

Servera nyfriterade med t ex en sriracha mayo eller Crispy chili mayo!

Friterade dumplings på spett- if you will

Vik ihop plattan i mitten till en halvmåne, nyp sen ihop i mitten och sedan två veck från varje håll in mot mitten.

Friterade dumplings på spett- if you will

Gjorde även en taiwanesisk kålsallad till dumplingsen.