En bok med inspo & minnen från taiwan

1 year ago

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Ett fotoalbum för mina föräldrar att anteckna i och en från min resa till Taiwan.

I betalt samarbete med Once Upon

Jag har länge velat åka tillbaka till Taiwan för att lära mig mer om maten, kulturen och familjen. Ärligt talat så håller jag fortfarande att smälta alla intryck och inspo som jag samlat på mig från resan. Vet inte hur många som är som jag men jag brukar tänka att jag ska göra fotoalbum men oftast så blir de inte av. Planer på allt från sommar, årsböcker till att scanna in gamla bilder från barndom och föräldrarnas bilder de tog med sig när de flyttade till Sverige slutet av 70-talet.

Väldigt glad över att jag nu har gjort en fotobok från min inspo/studieresa till Taiwan. Här tänker jag att jag kan bläddra och anteckna om rätter och smaker, historier från människor som jag fått träffa under resan och inte minst historier och minnen med min släkt. Innan vi tar en titt i min fotobok så vill jag bara dela med mig av en rabattkod till Once upon, om du använder koden: Karin25 så får du 25% rabatt mellan 8-15 juni.

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Otrolig dag i Pinglin där jag fick höra gamla teplockarsånger och plocka  och se produktionen av Bao Zhong-te.

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Min kusins svärmor som äger ett litet livs i Pinglin lär mig göra en traditionell kaka som hon säljer.

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Mina två kusiner som sköljer disk i regnet uppe i Jinshan <3

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Familjeträff och alla hjälper till att göra sticky rice-balls till tangyuan-soppa.

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Albumet är fyllt med matinspo från resan.

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Mycket nudlar har det blivit. Denna med ostron heter “Orh Ah Mee Sua”. En väldigt populär streetfood rätt i Taiwan.

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Blev inbjuden att vara med i en dansträning för pensionärer! Nada taktkänsla men klart jag hoppar in!

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Samlat bilder från maten från nightmarkets jag varit på.

En bok med inspo & minnen från Taiwan

Utflykt med kusiner till Jiufen, där det sägs att Studio Ghibli hämtat mkt inspiration till Spirited Away!

Carro · 1 year ago
Vill åka till Taiwan genast!! Så fint Karin!!