Sneak peek från taiwan

11 months ago

Sneak peek från Taiwan

Taiwan är fylld av små mathak som denna som serverar fantastisk mat.

Sneak peek från Taiwan

Nudlar, nudlar och åter nudlar. Det får bli ett eller två inlägg om detta längre fram ja.

Sneak peek från Taiwan

En skål med Douhua (tofupudding). Jag åt en dessertvariant med shaved ice, tapioca pärlor och tre typer av jordnötter.

Sneak peek från Taiwan

Teodling i Pingling. Otrolig upplevelse att få träffa, se processen och höra berättelser från teodlarna.

Sneak peek från Taiwan

Massor med smårätter att välja på!

Sneak peek från Taiwan

Picklade persikor på matmarknad.

Tio år sen jag var tillbaka och som jag längtat efter Taiwan. Jag är här för att lära mig mer om taiwanesisk mat och kultur och samla inspiration. Så glad att jag även får träffa släkten min. I helgen var det stor fest hos min morbror uppe i Jinshan och jag är fortfarande lite hes efter all prat och skratt som det bjöds på.

Det är otroligt mycket att smälta och jag vet knappt vart jag ska börja, kommer ta ett tag att gå igenom allt. Från nightmarkets, nudelställen, små mathak, besök på teodling och en nudelmästare och mycket mer. Här är en liten sneak peak på vad jag hittat på, ser fram emot att dela mer av intryck och möten med er! Är det något särskilt ni undrar eller vill veta om Taiwan? Skriv till mig i kommentarerna så ska jag försöka svara på dem om jag kan!

Nu ska jag iväg och botanisera på supermarkets, finns så mycket att se och grejer jag vill köpa med hem men får hålla igen för jag misstänker att jag redan har övervikt på mitt bagage.