Runt mina föräldrars matbord

11 months ago

Runt mina föräldrars matbord

Mormor och Lucas

Runt mina föräldrars matbord
Runt mina föräldrars matbord

Nästa generations dumpling-maker!

Runt mina föräldrars matbord
Runt mina föräldrars matbord
Runt mina föräldrars matbord

Några av mina starkaste barndomsminnen är just i köket, antingen hemma eller på vår restaurang. När vi var yngre delade mamma upp oss i stationer när det var dags att göra dumplings. Stationer för fyllning, deg/rulla plattor och vikning. Det var inte alltid skoj att ägna en hel dag till att göra dumplings med familjen och vi värvade med sång, bråk, prat och ret medans vi gjorde dumplings. Fyra hangry Lei-systrar är inget att leka med, inte mamma heller för den delen. När hon märkte av att vår energi dalade så kokade mamma de nygjorda dumplingsen till oss och stämningen blev genast bättre.

Dessa bilderna är tagna för min kokbok Dumplings och annan dim sum och jag är så otroligt glad att min familj är med mig i boken. Campher – Anna och Martina, mina grymma fotografer tog dessa bilder på oss när vi dukade upp till en dim sum-fest runt mina föräldrars runda matbord. Runt detta bord har mina föräldrar ställt fram nudelsoppor, hot pots, peking anka, kinesisk nyårsmiddagar, födelsemiddagar, stekt ris, värmande soppor, dumplings, sushi och ja listan är lång. Med åren har vår familj utökats med ingifta och barn och numera måste vi till och med ha extra pallar för att få plats med alla. Från början ogillade jag detta bord, tyckte det var för stort och otympligt men nu är det svårt att tänka sig hemmet utan detta bord, mitt i rummet. Runt detta bord äter, skrattar, delar glädje och sorg, bråkar, pratar och spelar vi. Så glad att vi fått med dessa kära minnen i boken och med mina och min systers barn också, nästa generations dumplings-hjälpare.

Bilder av: Campher till min kokbok Dumplings och annan dim sum.