Sesamdressingen för sesamälskare!

3 years ago

Här är en sesamdressing för oss sesamälskare! Går jättesnabbt att röra ihop och servera till salladen eller t ex i en Katsu sando! I skålen på bilden har jag såsen över blandat grönt jag hade i kylen och så toppat med en avokado! Över salladen har jag strösslat lite extra rostade sesamfrön och den japanska kryddmixen Shichimi för litelite spicyness! För ca 2 portioner 2 msk majonnäs 2 tsk soja 1,5 tsk kinesisk rostad sesampaste (kolla i östasiatiska livs) 1 tsk vit risvinäger 1/2 tsk sesamolja 1 tsk lönnsirap 3 tsk rostade sesamfrön (gärna nyrostade, jag hade vita men går såklart bra att köra svarta eller blanda) Blanda allt, rör ihop och servera eller kyl den till senare! Håller ett par dagar i kylen så gör en större batch om du ändå är igång. Addera/blanda i lite vatten om du vill ha den lite mindre krämig i konsistensen.