[caption id="attachment_1523" align="aligncenter" width="3024"]
Snabb och god variant på Biang Biang Noodles![/caption]
[caption id="attachment_1524" align="aligncenter" width="1637"]
Bästa momentet förutom att äta det då! Så härligt ljud när man häller över den varma oljan![/caption]
Så längesen jag uppdaterade här på bloggen. Börjar med denna snabbvariat av Biang Biang nudlar. Använder breda vetenudlar (den jag använder här en taiwanesisk Kuan Miao sliced noodles, finns att köpa på östasiatiska livs på Möllan i Malmö så kan tänka mig att det finns i de större städerna iaf).
För ca 2 pers.
Nudlar ca 100 g torra, bredare sort av vetenudlar (T ex som den jag använder Kuan Miao Sliced noodle)
1,5 msk soja
1,5 msk Svart risvinäger
1/4 tsk salt
1,5 msk het rapsolja
Ca 125 g Pak choi
Ca 80 g Böngrodar
Kryddning som ska fräsas av oljan:
1 tsk Sichuanpeppar
1-2 tsk Chiliflakes
1 finhackad vitlöksklyfta
ca 1 Hackad salladslökstjälk
ca 1-2 tsk sesamfrönTopping tips:
Krossade jordnötter, stekt färs eller t ex kyckling (rester)Världens lättaste att laga/blanda!
Gör så här:
1. Skölj böngroddar och pak choi (dela eller skär den i fyra delar på längden)
2. Koka nudlarna
3. Blanda soja, risvinöger och salt i skålen/skålarna (kan dela upp i portionsskålar efter att du blandat allt)
4. 30 sek innan nudlarna är färdiga (rekommenderar Al dente). Blanchera Pak Choi och böngroddar i kastrullen med nudlarna.
5. Sila av allt och ner med det i skålen med såsen.
6. Heta upp olja i en kastrull
7. På med kryddningen och häll över den heta olja (ta ifrån plattan när det börjar ryka från oljan)
8. Blanda och toppa med krossade jordnötter om du vill och ät nudlarna direkt!
Ska du testa? Eller har du redan testat kanske? Återkommer med en mer snabba nudeltips så stay tuned...eller ja, det kanske hamnar på insta så kolla gärna där med :-)
Arnela · 4 years ago
Lagade detta ikväll exakt enligt ovan, galet gott!
Karin · 4 years ago
Så kul att du gillade det Arnela! Allt gott Karin :-)