Sesam- och jordnötsnudlar!

5 years ago

[caption id="attachment_1458" align="aligncenter" width="1365"] Krämig sesam- och jordnötsnudlar med färdiga vegetariska vårrullar.[/caption] Till alla mina fellow nudelälskare har jag en smarrig julklapp! En smakrik, krämig och snabbfixad sesam- och jordnötsnudelrätt.  Servera med t ex vegetariska vårrullar och choi sam, pak choi, broccoli eller vad för grönt du må har hemma - go for it! Tillagninsgtid: 20 min För 2 pers: Vetenudlar 2 portioner (här använder jag taiwanesisk Kuan Miao nudlar) Sesam- och jordnötssåsen: 1,5 msk soja 1 msk sesamolja 0,5 msk risvinsvinäger 2- 2,5 msk jordnötssmör 0,5 msk sriracha 1-2 klyftor vitlök En liten bit ingefära (ca 1,5 gånger mängden vitlök salt (efter smak, efter att du rört ihop såsen med nudlarna) 2-3 msk av nudelvattnet Bra att ha en handmixer till detta (men går bra att röra ihop utan också) Tillbehör: Krossade jordnötter, rostade sesamfrön, hackad salladslök och koriander. Såklart du inte behöver allt men jordnötter och koriander skulle jag prioriterad här! Här kommer väldigt enkla instruktioner: 1. Skala ingefära och vitlök och hacka det grovt, blanda alla ingredienserna till såsen (förutom vatten). Mixa allt tills det blir slätt. Smidigt att använda en handmixer men om du inte har det så går det bra ändå såklart. Riv ingefäran och finhacka vitlöken och rör ihop såsen för hand. 2. Ordna med tillbehör och eventuella grönsaker till rätten. 3. Koka nudlarna och när de är klara så spara ca 2-3 msk vatten i kastrullen. 4. Rör ihop nudlarna snabbt i kastrullen tillsammans med såsen och smaka av och salta vid behov. Servera direkt! Detta är som en god carbonara, servera direkt så den inte sitter och blir tråkig! Smaklig spis! God Jul & Gott Nytt År! Karin