Brässerad vegofärs med nudlar

5 years ago

[caption id="attachment_1366" align="aligncenter" width="1455"] Brässerad vegofärs + alla tillbehör med nudlar och snabbkokt Pak choi.[/caption] [caption id="attachment_1363" align="aligncenter" width="1890"] The toppings! Bland annat krossade jordnötter, sharlottenlök och chiliolja...[/caption] [caption id="attachment_1365" align="aligncenter" width="2112"] Gurka, salladslök, picklad kål och koriander.[/caption] Hej och hå så nöjd man kan bli av när man tycker att man får till en rätt som man testar för första gången. Denna rätten är inspirerad av en taiwanesisk brässerad fläsk som man serverar till ris eller nudlar. Jag gjorde en variant till nudlar med Anammas vegofärs. Picklade kålen (Pickled mustard green) som jag hade till rätten är en kinesisk inlagd grönsak som är en sån smak som jag haft med mig från uppväxten och som jag kan längta efter ibland. Så gott i t ex en klar fisksoppa. Måste jag laga snart! Men nu pratar vi ju om nudelrätten, focus Karin! J O, denna picklade kålen kan du skölja ur och låta stå i vatten i några minuter innan du pressar ut vatten och finstrimlar den. Den är lite söt, sur, salt och lite stark och funkar väldigt bra med denna typ av rätt. För 4 portioner: 1 pkt 325 g Anamma Vegofärs 2 sharlottenlök 1-2 klyftor vitlök 1 liten bit finriven ingefära (ca som 2 klyftor vitlök) 1,5 msk soja 1,5 msk Oystersauce 1 tsk 5 Spice-pulver 1 tsk Rörsocker 1 dl Vatten Sesamolja Toppings: Finstrimlad picklad kål (Pickled mustad green, det är inlagd med chili så litelite chilismak är det) 1/2 finstrimlad gurka Krossade saltade jordnötter Koriander Salladslök Chiliolja Friterad sharlottenlök Gör så här: Finhacka vitlök, sharlottenlök och riv ingefära fint. Fräs dessa tre ingredienserna snabbt och sänk till medelvärme. Häll i vegofärs och rör om. Häll i smaksättning förutom sesamolja. Häll på vattnet och blanda ordentligt. Låt allt stå och puttra ett tag på medel/lågvärme. Låt det stå och rör om i ca 5-10 min tills vätskan kokat bort lite. Det går snabbt att röra ihop färsen så mitt tips är att förberedda toppingen innan så är det bara att koka nudlarna under tiden färsen står och kokar. Rätten är bäst när man serverar den direkt när nudlarna är nykokta och ångar fortfarande så de suger åt sig smakerna från färsen och toppingen! Jag friterade sharlottenlöken till rätten så jag blandade ca 1 tsk av den oljan per portion. Har du inte det så ringla lite rapsolja i nudelskålen också innan du blandar och några droppar sesamolja också! Nu hade jag massor med god topping hemma men såklart du kan freestyla med det du har, t ex rostad lök istället för att fritera sharlottenlök, rivna morötter med mera. Just det, jag använde vetenudlar men som sagt, kör med din favvo eller det du har hemma. Bon Appétit! [caption id="attachment_1475" align="aligncenter" width="1603"] Här är rätten med en av mina favvo nudlar man kan köpa i Sverige! Taiwanesiska Kuan Miao nudlar, dessa är så kallade ribbon noodles.[/caption]