[caption id="attachment_1027" align="aligncenter" width="3456"]
Inte en tvättsvamp, utan beautifood deluxe![/caption]
Mina föräldrars skafferier är fyllda med burkar, flaskor och påsar med ingredienser. När jag och mina systrar var små lekte vi affär och spenderade mycket tid åt att ordna bland burkarna. Mycket finns att få tag på i de asiatiska livsmedelsaffärerna nu men det finns fortfarande saker som mina föräldrar har på den obligatoriska inköpslistan när de åker till Taiwan. Mamma som är jätteintresserad av kinesisk medicin och hur man ska äta mat som är välgörande brukar fylla på i "medicinskafferiet". En av ingredienserna är en som kallas White fungus [
Tremella fuciformis] på kinesiska heter den 白木耳 som betyder vita träd öron. Denna svampen ska bland annat ha antinflamatoriska egenskaper och vara väldigt kollagenrik, min favorit är att ha den i en kycklingsoppa. Den är även populär att ha i kinesiska dessertsoppor.
När den är torkad som på bilden så ser den ut som en tvättsvamp och är lite gulaktig men före tillagning så blöter man upp den i vatten en stund och då blir den vit och lite transparent. Den smakar inte så mycket i sig själv men själva tuggmotståndet är som lite tjockare alger.