The kulturtants köpenhamnstips

5 years ago

  [caption id="attachment_828" align="aligncenter" width="4032"] Lilla räven som klättrar på konstinstallation av John Kørner, utställningen Altid Mange Problemer på Kunsthal Charlottenborg. OBS! Gammal utställning.
[/caption] [caption id="attachment_826" align="aligncenter" width="5184"] SMK, Stort konstmuseum med massor härliga ytor och konst såklart![/caption] [caption id="attachment_827" align="aligncenter" width="3024"] Pampiga Glypotekets fina innergård, här får man ladda batterierna i vinter och låtsas att man är i Spanien eller nåt.[/caption] Hittills har jag ju mest pratat om mitt matintresse. Men jag har ju faktiskt turen att jobba inom ett annat stort intresseområde, nämligen kultur [när jag inte är föräldraledig som nu]. Nu är det ju inte så att jag går och hänger på utställningar hela dagen lång på mitt jobb men jag får hålla mig uppdaterad och dela med mig och marknadsföra om en del av det fantastiska kulturutbudet Malmö erbjuder. Att gå på föreställningar, utställningar, konserter och titta på t ex design och arkitektur är en stor inspirationskälla för mig. Sen så är det ju så att många av museerna/konsthallar har fantastiska caféer och restauranger, så det är WIN/WIN på den! Här kommer några tips på saker jag vill gå på i höst i Köpenhamn. Kunsthal Charlottenborg - Ligger vid Nyhavn och har bland annat en utställning som heter Big Art som jag gärna vill se i höst. Ät dig inte mätt innan du går dit utan ät eller fika på deras Apollo Bar. På onsdagar är det gratis inträde efter 17 om ni har vägarna förbi konsthallen. Statens Museum for Kunst [SMK] - Utställningen Take My Breath Away av konstnären Danh Vo. Deras restaurang/café har jag inte testat men den ser riktigt trevlig ut. Skrivit om SMK i ett annat inlägg om Köpenhamn. Glypoteket - Många olika utställningar från statyer, klassiska målningar till tillfälliga utställningar. Vackra rum och stora ytor mitt i stan [nära Tivoli] Det bästa är nog ändå den vackra gröna innergården med glastak som man kan ta en fika i. Perfekt för lite sommar/utlandskänsla nu när hösten och vintern kommer. OBS! Man får inte ta med sin egen barnvagn in utan den måste lämnas utanför om den inte går att fälla ihop. Man kan låna en vagn på plats. Gratis inträde på tisdagar! Såg att Det Konglige teater i Köpenhamn sätter upp Alice i Underlandet baletten igen lagom till jul. Såg den för ett par år sedan och den var helt magisk! Om jag inte hade bokat en Jacky Cheung konsert i Paris i höst så kanske nöjesplånboken kunde öppnas för den baletten igen. Men har du inte sett den så rekommenderar jag den starkt!