Lite cabin inspo…

3 weeks ago

Lite cabin inspo…

Okej, så vi är alltså mitt i planerandet av makeover av vår nya stuga i bergen. Vi kommer inte göra en större renovering utan mer utav en makeover. Dvs – satsa på att måla ytskikt, och dekorera för att få till den look vi vill ha istället för att bygga om. Detta ska vara ett helg-retreat, och inget som behöver vara perfekt. Det ska vara ett mysigt landställe att sticka till över helgen… Vi kommer måla väggar, byta lite beslag här och där. Och måla golv etc. Först hade vi tänkt slipa, och sen olja golven. Men nu har vi landat i att vi faktiskt kommer måla golven ljusa helt enkelt. Det kommer vara mycket mörka möbler, murriga mattor etc, och då kan det var skönt med lite ljusa golv – plus att med de golv som ligger,  så är det enklare att göra dem fina genom att måla dem ljusa. Jag har hittat färgen Beige Tapestry hos Benjamin Moore som jag verkligen gillar. Och tänker att vi väljer en halvglansig ton eller riktigt shiny?

Vi har ju länge samlat på oss mängder med roliga fynd på antik-marknader etc, och äntligen kan vi nu få ytterligare en plats att ha dem på. Faktum är att vi faktiskt har väldigt mycket utan att behöva köpa för mycket nytt för att kunna få till detta nya projekt. Jag fullkomligt vältrar mig just nu i inspirationsbilder! Häng med!

Lite cabin inspo…
Lite cabin inspo…
Lite cabin inspo…

En riktig cabin kan typ aldrig bli övermöblerad!  Vilket är en dröm för en sån som mig, som lever efter mottot More IS more.

Lite cabin inspo…

Det kommer bli hundra procent mys och bekvämlighet som eftersträvas.

Lite cabin inspo…

Älskade denna setup hos Ralph Lauren. Det här setet är väldigt likt våra korgstolar vi hade på verandan vid vårt förra hus i Hollywood – jag återanvänder dessa såklart, byter bara tyg!

Lite cabin inspo…

Så fint med glossy vita golv. Vi väljer mellan semi gloss, och high shine som här på denna bild. Det senare är egentligen mycket finare. Men lite svårt med att få det att se rent ut. Eller??? Vad skulle ni gjort??

Lite cabin inspo…

Vi kommer ha mycket rutigt!

Lite cabin inspo…

Det här är en så gullig look för barnrum. Caesar och Ellie kommer dela rum. Harry kommer köra egen kupe.

bea · 3 weeks ago
Ska bli kul att följa detta projekt! Så fint!

Helena · 3 weeks ago
Härliga bilder! Det kommer bli så fint:) Tänk på att man ser minsta lilla smuts på vit målade golv bara. Kram!

Anna · 3 weeks ago
Vi har vitmålade högblanka trägolv och det känns som att inget ”fastnar” på dem och därför ser de aldrig smutsiga ut. Men vill man ha slitage/patina med tiden blir nog det snyggare på ett mattare golv. Lycka till, ska bli kul att följa även detta projekt

Jenny · 3 weeks ago
Åh vad kul! Grattis till er och stugköpet. Ska bli jättekul att följa ert nya projekt. Kul utmaning också att försöka ta till vara på det som finns och använda fantasin med det man har hemma. Bra för plånbok och miljö. :)!

Sara · 3 weeks ago
Jag tycker nog att vita golv passar battre i ett beach house. Tragolv battre nar det ar en cottage i skogen