Renoveringsstatus!

1 month ago

Renoveringsstatus!

Renoveringen av vårt nya hus har pågått hela sommaren trots att vi befunnit oss på andra sidan jorden typ.

Vi har haft möten och genomgångar över zoom under sommarveckorna. Så nu har det känns väldigt bra att vara med här på plats. I och med covid-situationen är det vissa saker som drar ut på tiden. Det är rörläggningar och annat som måste inspekteras av en inspektör från staden som drar ut på tiden. Innan vissa inspektioner gjorts kan man inte stänga igen väggar etc. Men medan vi väntar på det gör man klart de jobb som går att göras i väntan på att el och annat besiktigas. Stora delar av fasaden börjar se ut som den ska bland annat!

Renoveringsstatus!

Här är en av väggarna på den första courtyarden. Det blir så fint. Minns ni hur det såg ut innan?

 

Renoveringsstatus!

Fasaden var syre-tvättad och panelerna var bruna. Vi har genom gamla foton från förr i tiden kunnat se att huset var vitt från början – så vi återställer det till originalskick. Istället för den här stenläggningen blir det grus och step stones i natursten.

Renoveringsstatus!

Den gröna orginal färgen som fanns kring fönster etc har vi nu även målat dörren i. Vi kommer även måla detaljer på järnbalkongerna utanför barnens sovrum i grönt.

Renoveringsstatus!

Det här är fasaden sett från nästa courtyard. Här kommer vi inom ett par veckor starta poolbygge. Den öppna mittensektionen av huset kommer på bottenplanet få dubbla glasdörrar – som leder ut från köket till poolen. På det övre planet byter vi badrumsfönster – från små till samma storlek på fönster som alla sovrummen på samma plan.

Renoveringsstatus!

Ägaren innan hade här en garageplan och ett utekök.

Renoveringsstatus!

Utöver yttre renoveringar har vi bytt all el, alla rör etc (som varit orörda i typ 100 år – ja ni kan ju tänka er…). Vi har även ändrat takhöjd i vårt sovrum – som ni kan se här på bilden med synliga balkar. Och även i vårt master bathroom.

Just nu pågår slipning av alla golv, samt spackling och iordningställande av väggar och golv. Snart börjar kakling av badrummen och köket.

Renoveringsstatus!

Vi har som sagt slipat alla golv – och nu har vi bestämt oss för att återställa dem till mörk orginalfärg. Det kommer bli så fint! Det här är Ellies rum.

Renoveringsstatus!

En annan liten – men viktig detalj. Den här bilden är tagen i husets dining room. Här fanns en bågformad ingång till vänster  och sen var det en liten vanlig öppning in till köket till höger – vi beslutade att göra en likadan öppning där. Vi har dessa bågformade öppningar lite överallt i huset och de ger så mycket karaktär.

Mer uppdateringar kommer!

Clara · 1 month ago
Det ser såååå drömmigt ut!

Lotta · 1 month ago
Gud vilket fantastiskt fint hus. Vilken dröm att få renovera ett sådant.

Eva · 1 month ago
Så kul att få följa detta! Tack för att du delar med dig!

Mia · 1 month ago
Vilket otroligt jobb ni gör! Fantastiskt fint!! Såå kul att få följa detta projekt!

Hanna · 1 month ago
Jättefint och inspirerande att följa! Vore kul att se en planritning för att förstå hur alla rum är placerade.

Malin Mellblom · 1 month ago
Drömhus!

Caroline Flindt · 1 month ago
Såå fint, älskar den vita facaden tillsammans med den gröna färgen på fönster och dörr!

Malin · 1 month ago
Så fint det blir. Kul att se huset växa fram och bli ert. Den gröna fägen är underbar att vila ögonen på. Så mjuk och fin.

Maria · 1 month ago
Såna där ”bågformade ingångar” kallar jag för valv, men det kanske bara är i Göteborg de heter så? :-)

Karin Bastin

Karin Bastin

Bor i Los Angeles med min man Henrik, våra barn Harry, Caesar, Ellie och vovven Buster. Är ö-bo i Sverige på somrarna. Skriver om inredning, familj, kompisar och vad jag sysslar med. Och hörs i podcasten This is 40!

Lyssna på podden här: https://directory.libsyn.com/shows/view/id/thisis40