Situationen här i la just nu…

8 months ago

Det är en kaotisk situation över hela USA just nu. Fridfulla protester har övergått i kaos. Ingen kan väl ha missat de fruktansvärda videoklippen på hur George Floyd kvävs till döds under en polismans knä i Minneapolis? Och för att få ännu mer grepp och förstå vad detta handlar om vill jag tipsa om denna krönika i LA times.

Här i LA råder nu utegångsförbud från 16-tiden på vissa platser, och här hos oss i West Hollywood råder utegångsförbudet från 18.00. Nationalgardet är på plats.

Det är väldigt viktiga protester som pågår mot polisbrutalitet, övervåld och rasism. Men tyvärr är det också vissa grupper som utnyttjar situationen för att råna och vandalisera butiker, affärer och restauranger. Överallt ser man sönderslagna och länsade butiker. Och restaurang-ägare och butiksägare som spikar bräder framför sina levebröd. Det är fruktansvärt att människor utnyttjar situationen på detta sätt. Det är en otroligt sorglig syn när man går ut här och ser hur staden ser ut. I en stad som levt under karantän i 10 veckor och just skulle börja öppna upp känns allt detta väldigt tragiskt. Fint att se är dock att det är så många frivilliga som dyker upp med sopkvastar och hjälper till att städa upp krossat glas, och tvättar klotter etc.

Jag hoppas att det på något vis ska leda till en ljusare framtid, där alla har samma värde och får samma behandling. Det är det enda rätta! Och att detta också kan bidra till att Trump inte blir omvald. Med hopp om framtiden i denna stad som vi älskar.

Situationen här i LA just nu…
Karin Bastin

Karin Bastin

Bor i Los Angeles med min man Henrik, våra barn Harry, Caesar, Ellie och vovven Buster. Är ö-bo i Sverige på somrarna. Skriver om inredning, familj, kompisar och vad jag sysslar med. Och hörs i podcasten This is 40!

Lyssna på podden här: https://directory.libsyn.com/shows/view/id/thisis40