Fredag i corona-världen

2 months ago

Fredag i Corona-världen

Vi har så himla härligt väder mitt i all detta hemska som pågår. Alla växter och blommor slår ut nu, allt är grönt – och som vackrast denna tid på året. Och solen lyser varmt och härligt.

Och så länge man håller sig hemma, och INTE slår på en nyhetskanal eller kollar på sociala medier, så kan man inbilla sig att allt är som vanligt. Men så tar man en tur till mataffären – och får sig ett wake up call. Det fick man förstås redan på vägen dit – trafiken är i princip obefintlig, och alla små butiker och businesses är stängda.  Och när man kommer till mataffären – då får man först stå i kö utanför – för att det inte ska kunna bli mer än x antal personer inne i affären samtidigt. Väl inne i affären får man i högtalarna uppmaningar om att hålla 2 kundvagnars avstånd mellan sig själv och andra. Och människor man möter bär munskydd och plasthandskar, en del bär också hela ansiktsvisir. Såhär ser det ut nu – här i LA i alla fall. Vi ligger en vecka efter NY tror jag i smittspridning. Och om vi ligger lika illa till som dom så kommer situationen vara ännu värre här nästa vecka. Vi håller oss hemma – förutom någon enstaka tur till affären, och promenader ute – där man absolut inte möter en annan person på en och samma trottoar. Alla tar detta på djupaste allvar och håller långt avstånd, dvs byter trottoar istället för att råka komma innanför det six feet långa avståndet, som myndigheterna satt ut.

Fredag i Corona-världen

Barnen har påsklov, så vår homeschool ligger på is. Vi badar, spelar spel OCH får spel på varandra. Men vi är tacksammast i universum för att vi har varandra. Och försöker mysa när det är möjligt. Det går ingen nöd på oss!

Fredag i Corona-världen

Och Buster vill gärna ha sitt kaffe svart. Puss och kram på er alla. Ta hand om varandra! Glöm inte att ringa varandra!

Fredag i Corona-världen

Eva · 2 months ago
Hej Karin! Har just lyssnat på denna veckas podd. Älskar den! Men idag kände jag att jag vill flika in en kommentar (framför allt till Issa) kring det ni talade om. Anders Tegnell är "språkrör" för Folkhälsomyndigheten som består av cirka 500 personer som jobbar med detta och som är experter. Han sitter inte själv och hittar på... Jag upplever att de flesta följer myndigheternas rekommendationer. Vi håller avstånd, vi umgås inte utanför familjen osv. Men skolorna är igång, för att föräldrar som arbetar inom t ex sjukvård ska kunna gå till jobbet. De som kan arbetar hemma. Håller tummarna att detta snart är över och hoppas för er skull att ni kan åka till Sverige i sommar! Eva :-)

Carola · 2 months ago
Angående Sverige vs USA i coronafrågan... antalet smittade per 100 000 invånare i USA är 103,3 och i Sverige 70,76. Så att total lockdown skulle vara lösningen är inte alls säkert än så länge. Det kan visa sig att Tegnell de andra är de kloka i sammanhanget.

Mimsan · 2 months ago
Jag tycker att det är skönt att både du och Issa vågar diskutera och säga vad ni tänker och tycker. Det ger er podd något som de flesta andra poddar saknar nämligen äkthet. Om ni hela tiden sitter och funderar om allt är 100 procent smart att säga så dör podden precis som många andra poddar redan gjort. Det är en härlig diskussion mellan 2 väninnor som vi får njuta av. Tack till er båda för att ni förgyller min vardag. Så spännande med ditt nya hus. Kan inte vänta på att få se det.... Kram.

Karin Bastin

Karin Bastin

Bor i Los Angeles med min man Henrik, våra barn Harry, Caesar, Ellie och vovven Buster. Är ö-bo i Sverige på somrarna. Skriver om inredning, familj, kompisar och vad jag sysslar med. Och hörs i podcasten This is 40!

Lyssna på podden här: https://directory.libsyn.com/shows/view/id/thisis40