Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Välkomna till mitt badrumsskåp | March 12, 2021 | The Way We Play

Välkomna till mitt badrumsskåp

2 years ago

Välkomna till mitt badrumsskåp

Underbar klänning från otherstories

Välkomna till mitt badrumsskåp

Ja, välkomna till en matig genomgång av lite favoriter jag har just nu. Gjorde ju ett fint Beauty Talk med Exuviance och tänker att detta blir som en förlängning för vill även dela med mig av tips på produkter som jag inte nämnde där.

Som ni ser så finns det mycket att välja bland i mitt badrumsskåp. Jag älskar att testa nytt! Rensar ofta och ger bort just för att kunna ha bra rullians på min hudvård, som ju är en färskvara. Min hudvårdsrutin ser lite annorlunda ut nu när jag är gravid. Är allmänt lite latare än vanligt men försöker anstränga mig och få till en mask då och då. Huden är känsligare så jag har fått plocka bort en hel del. Det var någon gång där i gravidvecka 15 som min hud ballade ur totalt och jag fick bryta upp helt med alla mina dåvarande favoriter och liksom börja om med nya snällare grejer.

Välkomna till mitt badrumsskåp

Här är en liten inblick i allt härligt som pågår i skåpet.

Välkomna till mitt badrumsskåp

Tänker att jag plockar ut några favoriter som jag älskar just nu och som passar bra med min känsliga hud och årstid. Är ju extra torr såhär års! Antar att jag inte är den enda. Fukt och oljor av olika slag är a & o för mig nu.

Välkomna till mitt badrumsskåp

Detta är två räddare för mig från Jabushe. Träffade en hudterapeut från deras varumärke där i början av graviditeten, ca vecka 15, som just sa till mig att min hud behövde en time out. Att den inte klarade de produkterna jag använde just då.

Hon introducerade mig för denna rengöringslotion från Jabushe som verkligen återställde huden. Den är slut nu och gjorde verkligen sitt jobb!

Jag smörjde då enbart med denna ansiktskräm från Jabushe morgon och kväll vilket gav massor av fett och fukt och lugnande effekt. Den är typ lika tjock som en mask så la på ett rejält lager på natten. Det hjälpte och använder den fortfarande ofta på natten.

Jag hade rätt dålig hy och ville rengöra mer så testade denna peeling från Jabushe och det funkade. Jag tålde den och använder fortfarande ofta, låter den sitta på länge och sen skrubbar jag ansiktet med den. Den är snäll men jobbar bra.

Välkomna till mitt badrumsskåp

Serum och annat! Älskar! testar gärna nytt ofta för att se vilka resultat det blir.

Dom här använder jag på lite olika vis.

Serum Estelle & Thilde – detta använder jag på morgonen efter jag tvättat ansiktet. Det återfuktar bra och ger fint lyster och fukt direkt. Känns som en bra bas.

Serum Royal Vita Propolis 33 Ampoule – detta lägger jag efter rengöring på kvällen innan läggdags. Det lugnar och återfuktar och ger huden återhämtning. Tycker jag blir väldigt slät av den.

Glossier Futuredew – förstod först inte vad detta serum skulle bidra med men sen när jag testade blev jag besatt. Av glowet! Använder detta vissa dagar när jag sminkar mig. Man lägger alltså på det sist och så får man värsta fina hyn. Älskar denna typen av produkter.

Niacinamide treatment Paula’s Choise – detta är för mig en helt ny ingrediens som jag blev introducerad för nu som gravid. Den ska vara snäll så ska gå att använda. När jag hade som sämst hy där efter vecka 15 någon gång så körde jag lite på denna och tycker den jämnade ut hyn. Använder den bara ibland för får för mig att den kan vara något stark för min känsliga hy nu. Men gillar verkligen det släta resultatet så kommer köra på den er ofta sen när jag är mer stabil.

Välkomna till mitt badrumsskåp

Oljor, mina älskade ansiktsoljor. Kan inte klara mig utan dom såhär års.

Exuviance – denna är så behaglig och det känns verkligen att den gör nytta. Jag kör den på natten eller på dagen om jag vet att jag ska ut i kallt väder. Något fet så svart att använda den dagtid under smink för mig.

Lumene – kan inte få nog eller nog rekommendera Lumenes olika olje-cocktails. Har testat alla och älskar dom. Går att använda dagtid för de är så tunna men ger ett otroligt lyster. Passar ihop med smink och jobbar in i huden och gör nytta. Besatt av dom.

Välkomna till mitt badrumsskåp

När jag unnar mig extra lång rutin så tvättar jag ansiktet och sen kör jag både toner och essence. Tonern verkar slut men länkar här till liknande.

Essence från Skin Treat med fermenterad svamp som ingrediens. Så spännande. denna är en fuktbomb och min hy får ett fint resultat direkt.

Benton Eye patches med snigelslem – ser alltid till att ha en burk Eye patches ståendes i badrumsskåpet så att jag kan slänga på så fort jag hinner. Älskar känslan och ger verkligen bättre hy och tar bort det mörka under ögonen. Mer spänst.

Välkomna till mitt badrumsskåp
Välkomna till mitt badrumsskåp

På tal om ögonen så har jag ytterligare tre favoriter som jag tycker bidrar till en mer pigg uppsyn.

Ögonserum från Exuviance – tycker denna är så härlig. Den masserar huden under ögonen, ger en kylande effekt och stramar liksom till huden. Visste inte ens att det fanns denna typen av bra produkt och nu är det en favorit!

Ole Henriksen Truth Banana – verkligen en av de bästa jag testat i ögonkrämsväg. Vet egentligen inte exakt varför denna är bäst men på mig ger den verkligen ett snabbt resultat. Puffar till, jämnar ut och korrigerar mörkret.

COLORESCIENCE Concealer/ögonkräm – Detta är nog bland det bästa jag testat i concealerväg. Ger ett så bra resultat och går att jobba in i huden så det ser helt naturligt ut. Bra med spf!

Välkomna till mitt badrumsskåp

Dagliga favoriter: Jag rengör huden varje kväll med lite olika grejer. Ibland sveper jag bara med micelärt vatten för att jag är lat men ibland jobbar jag in med rengöringsolja eller lotion.

Kan inte få nog av oljor och inte heller hudvårdsmärke Moonsun. Älskar deras rengöring, känns så snälla och bra för huden. Deras olja är perfekt att ta bort smak och framför allt mascara med. Förvinner i ett svep.

Koreanska Cremorlab cleansing Balm – dena produkt är så härlig och perfekt för den lata då det är en 5 i 1-rengöring. Min hy älskar den och den lämnar en skön känsla efter sig.

På morgonen smörjer jag varje dag med min absoluta favorit: K Ceutic från Dermaceutic. Denna kräm ger ett så fint lyster och skyddar samtidigt. Hög spf vilket gör att jag klarat mig bra från pigmentering båda graviditeterna.

Välkomna till mitt badrumsskåp

När jag lägger på lite extra så kör jag gärna en mask eller fet kräm.

Weledas skin food – finns alltid i mitt badrumsskåp och den smetar jag på lite hela tiden. För jag känner mig extra torr eller vet att jag ska ut i kallt ruggigt väder. Förr hade jag den alltid i handbagage vid flygning. Gillar både denna light och den vanliga.

Skin treat overnight face mask – såhär års tycker jag det är toppen att ibland lägga en nattmask istället för nattkräm. Denna är lätt och bra med probiotika i vilket gjort min hy lugnare nu när den är lite orolig. Skin treat har även en 10 min syramask som jag annars älskar. Testa om ni inte gjort det.

Esse Cream Mask – Ok, denna mask kom jag över av en ren slump och måste säga att det är min nummer 1 räddning  just nu. Lägger den ca 1 gång i veckan efter min peeling. Doften och konsistensen är helt otrolig och formulan känns så lyxig och härlig. För att inte tala om vilket resultat jag få av den just nu. Känns typ som hela vintern, allt torrt inklusive rynkor bara försvinner. Det lämnas en skön hinna och hyn får på riktigt ett helt nytt och fräscht lyster. På djupet!

Välkomna till mitt badrumsskåp

Kör även sheetmask ibland och då älskar jag de från koreanska märket cremorlab. En fotmask är alltid härligt! Och nu när vi nosar på vår så välkomnar jag self-tandrops från Lumene in i mitt liv. Har bara testat denna en omgång och älskar att den inte doftar, den sprider sig jämt på hyn eftersom det är en olja som man blandar ut med sin nattkräm och väldigt lätt att reglera.

Välkomna till mitt badrumsskåp

Dom här två är livsviktiga för mig nu. Mina fötter klarar sig inte utan Exuviance Pedi Peel den måste på minst 1 gång i veckan. Sen smörjer jag även magen så ofta jag kan med Estelle & Thilde gravidolja. Den sjunker in på nolltid.

Välkomna till mitt badrumsskåp

Vid handfatet står just nu de här två. Älskar båda! Är känslig med dofter men helt besatt av de här. Handtvålen från Stories återfuktar och doftar härlig citrus och krämen från Björk & Berries har räddat mina torra händer denna vinter. Doftar dessutom rent och fräscht.

Välkomna till mitt badrumsskåp

När det kommer till mitt hår så är jag helt besatt av allt från Continu – älskar deras hårmasker, hårbottenskrubb med syra i, oljor för toppar och även deras scalpserum. Har kört på allt detta sedan första gången jag blev introducerad och har aldrig haft ett hår som mår så bra som nu. Och framför allt hårbotten. Den har varit i balans hela vintern vilket aldrig hänt mig innan.

Bamford – doften är min favorit och så skön duschcreme och duscholja. Använde faktiskt deras produkter precis när jag fött Bennie. Ville att det skulle kännas så naturligt som möjligt eftersom man ligger hud mot hud 24/7 den första tiden. Så doften av Bamford påminner mig om bebistid, underbart! Måste ha med dom till BB denna gången med så blir det en fin tradition och ett extra speciellt doft-minne.

 

Välkomna till mitt badrumsskåp

L:A Bruket saltskrubb – äskar ju att skrubba och denna river till och liksom svider lite på kroppen. Men känns så skön och lämnar en behaglig len hy och en hinna av alla oljor som är i. En skrubb på riktigt!

Två duschfavoriter från Stories och Moonsun samt mandelolja som jag använder över hela kroppen. Bra inför förlossningen.

Julia Stridh

Julia Stridh

Julia Stridh jobbar som stylist och kreativ konsult. Hon lever ihop med sin man och dotter Benedetta på Södermalm i Stockholm. Julia skriver om mode, skönhet och inredning och väntar nu sitt andra barn.