Färger och material

2 months ago

Får ju en hel del frågor om våra färgval här hemma så tänker att jag ska visa upp det och en del andra materialval. Blev inte hela lägenheten då det var för stökigt i vissa rum men det kommer senare!

Först ut: kök & vardagsrum

Färger och material

Såhär fint kan det se ut när solen lyser in och vi måste dra för våra gardiner.

Färger och material

Gardinerna i detta rum kommer från Astrid

Färger och material

Väggarna i kök och vardagsrum är målade med Alcro färg och i nyansen Äggskal.

Köket är Ikea-stomme med luckor från Lucks

Köksön har en sten från Cosentino och är en Silestone som heter Et Emperador. Den syns inte så bra här men ska visa mer i ett detaljerat köksinlägg som kommer inom kort.

Köksön är i färgen Dayroom Yellow från Farrow & Ball och luckorna i köket är i färgen Shadow White från Farrow & Ball

Vi väntar fortfarande på fler stolar i köket. Sen leverans! Ska bli kul att visa sen.

Färger och material

Blommor från mina favoriter Flowery

Färger och material

Vy när man tittar in i vardagsrummet från genomgångshallen.

Färger och material
Färger och material

Vårt golv slipades innan inflytt och behandlades med hårdvaxolja i nyansen natur.

Färger och material
Färger och material

Olika ljus i alla bilder så att ni får se hur det kan skifta.

Sovrum:

Färger och material
Färger och material

Vårt sovrum är ganska tight. Det är inte mycket space vid fötterna av sängen. En kompromiss vi fick göra. Har fokuserat på mycket olika textiler här. Ska in en ljus matta också för golvet blev lite fläckigt när det oljades. Tycker inte det blev så bra.

Väggarna är också Alcro Äggskal med snickerier i nyansen Fajans.

Färger och material

Gardin från Astrid. Älskar när solen lyser in genom detta tyg. Vi har lagt en mörkläggningsgardin på egen skena mellan tyget och fönstret så det går att göra rummet helt mörkt. Dom kallar det “hotell-lösning”.

Färger och material

Den grova i ullgardinen heter Torno och det beiga veckade tyget som vi gjorde en sänggavel och överkast med heter Parma

Färger och material

Garderober i ingången till vårt sovrum, stommar från Ikea och dörrar i shakerstil också från Lucks och i nyansen Äggskal från Alcro.

Färger och material

I vår genomgångshall mellan vardagsrum, badrum och vårt sovrum har vi också garderobsdörrar från Lucks i valnöt med stommar från Ikea.

Färger och material

Väggarna här är målade med Skimmed Milk från Farrow & Ball

Färger och material
Färger och material

Knopparna på luckorna heter Line 60 och kommer Bäccman Berglund och vi köpte dom på Nordiska Galleriet.

Färger och material
Färger och material

Vägglampa från Foscarini

Hanna · 2 months ago
Roligt inlägg! Varifrån kommer er vardagsrumsmatta?

Julia Stridh · 2 months ago
Kul att du gillar :) Den kommer från Rug Vista och heter Handloom fringes - beige. Finns i många olika färger och storlekar!

Ina · 2 months ago
Otroligt genomtänkt. Vansinnigt snyggt!! Och lite avis, känner inte att jag har tiden, fast handlar självklart om prio och tålamod! Det är jag dålig på. Hotellösning har jag funderat på sedan vi flyttade i våras. I alla fall i vårt sovrum, inte i barnens andra fyra rum. Har hittat linnegardiner i tuskaft. Men osäker på mörkläggningsgardiner under. Hur de påverkar i färg etc. Hur tänkte du? Vad har du för några/tips? Så himla mjukt, men ändå coolt hem. Tack/Ina

Julia Stridh · 2 months ago
Tack! Vi använde oss av MyWindow som sydde upp gardinerna åt oss. Har tyvärr inte tålamod eller tid att göra själv även om jag önskade att jag kunde. Jag var också rädd att mörkläggningen skulle påverka det vackra tyget. Därför lade vi dom på varsin skena, den mörkläggande längst in bakom så den inte syns. Sydde alltså inte in mörkläggande tyg i det fina tyget som är gardinen. Hoppas du hänger med i beskrivningen :) Hojta om du undrar något mer. Lycka till <3

Ina · 2 months ago
Hej, nej jag tänkte inte ge mig på att sy själv. Tänkte mer att researchen tar mkt tid. (Lite otydligt från min sida.) Olika skenor, det var ju grejen, låter smart! Tack! Någon tanke/erfarenhet/tips om just mörkläggningsgardiner? Det verkar inte finnas på tex Astrids? Stort tack, snöade in helt på detta

Julia Stridh · 2 months ago
Haha, skönt att höra att du inte heller tänkte sy. Jag beställde mörkläggningen från MyWindow.

Sophie · 2 months ago
Vart har du fått tag på den fina tavlan med två hundar (William Wegman)?

Julia Stridh · 2 months ago
Det är ett samarbete som Acne Studios gjorde med honom. Kanske 7 år sedan och en liten upplaga såldes då. Men borde gå att söka på och kanske hitta second hand. Lycka till!

Malin · 2 months ago
Vilket otroligt fint hem!! Tack för att du bjussar på tips:) Undrar två saker: vart kommer de snygga handtagen/knopparna i köket från? Och var har ni beställt diskbänken?

Julia Stridh · 2 months ago
Tack! Knopparna i köket kommer från beslagsbutiken, den heter "sken" blank krom. Hmm vad menar du med diskbänken? Hela köket är Ikea men luckor från Lucks. Stenskivan på köksön kommer från Cosentino, är en Silestone som heter Et Emperador. Och på diskbänken har vi rostfritt stål som kommer från Deco Steel. Hojta om jag missförstod och du undrar något mer :)

Julia Stridh

Julia Stridh

Julia Stridh jobbar som stylist och kreativ konsult. Hon lever ihop med sin man och dotter Benedetta på Södermalm i Stockholm. Julia skriver om mode, skönhet och inredning och väntar nu sitt andra barn.