Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Vad jag mår bra av just nu | January 17, 2021 | The Way We Play

Vad jag mår bra av just nu

2 years ago

Det är så viktigt (och svårt) att ta hand om kroppen under graviditeten. Såklart alltid viktigt! men extra viktigt nu. Har skrivit ner lite handfasta tips på saker jag gör för att må bättre.

Vad jag mår bra av just nu

YOGA: Har behövt yogan båda mina graviditeter. Älskade att gå kurser hos Jennie Liljefors förra gången men har legat lågt med att trängas i lokal med andra. Går på enskilda klasser då och då och försöker då tänka på att det ska vara så få som möjligt som anmält sig. Är en extremt usel hemmatränare och det är svårt att ta hand om kroppen just nu. Har Jennies bok som verkligen är till hjälp. Älskade även att ta till den precis efter förlossningen för lite lugna övningar. Yogan är för mig skön på många plan. Självklart för att stretcha ut min tunga och stela kropp men också en stund jag ger till mig själv och bebis i magen. Jag har väldigt svårt att känna sparkar. Ja, exakt som sist så är det uppenbarligen en lugn bebis som ligger långt bak så det är svårt att få kontakt. Ännu svårare denna gång då det blir betydligt mindre vila eftersom jag har Bennie att ta hand om. Under yogan får jag slappna av och känner ofta sparkar under min session. Viktigt att ta sig tid att känna efter och få kontakt om man som jag har mycket oro i sig.

Vad jag mår bra av just nu

MASSAGE: finns inget skönare än gravidmassage nu när jag börjar bli så tung. Platser jag vill rekommendera här i sthlm för både massage/friskvård/naprapat/allmän hjälp för kroppen:

John Carrier –  hit gick jag mycket första graviditeten då jag hade jätteont i ryggen. Faktiskt sluppit det hittills men detta ställe hjälpte verkligen mig. Dom gör allt från massage till mer specifika naprapatbehandlingar vid problem.

Hela Kvinnans Klinik –  älskar denna plats! Har vänt mig hit för så många olika grejer som har med min kropp och graviditet och efter förlossning att göra. En fin liten klinik dit du kan vända dig för att få hjälp med krämpor eller skador under graviditet men även efter du fött barn. Gick dit typ 1 månad efter jag förlöst och då gjorde de ett ultraljud på mig för att se hur mina magmuskler låg, om det fanns några inre skador osv. Sen började jag gå på knipträning där i en liten grupp och efter ett tag hade jag tränat upp min mage så att jag var redo för riktig träning igen. Kändes så tryggt att hela tiden få hjälp av dom och sen få ett godkännande att min mage och kropp var redo. Efter många månaders amning var både rygg och nacke helt stals så då gick jag dit och träffade en naprapat som va expert på ljust de områdena. Kan inte nog rekommendera denna plats. Som en förlängning av det vi inte kan få hjälp med från vården.

Vården – på tal om vården så finns det hjälp att få där för vissa besvär. Platserna ovan kostar pengar och vi alla har rätt till hjälp. Jag var mycket sämre på att kräva hjälp förra graviditeten och har nu lärt mig att det finns hjälp att få vid tydliga besvär. Tex så behöver jag ha på mig stödstrumpor varje dag pga av åderbrock och extra tryck nedåt om jag rör på mig för mycket. Specialgjorda strumpor som kostar tusentals kronor. Köpte dom själv förra gången för ingen informerade mig om jag kunde hjälp med mina besvär. Min nuvarande barnmorska är otroligt bra och verkligen på min sida när det kommer till att få hjälp. Hon var direkt på bollen och skrev en remiss till min vårdcentral som i sin tur såg till att jag fick de här strumporna. Ta hjälp! Kräv! Va jobbig. Tyvärr måste man vara lite jobbig och kräva. Det finns också friskvård att få gratis via vårdcentral för de som har ont.

Thaimassage – det finns många som har bra gravidmassage. Jag har bla gått till orchidé här på Södermalm och jag tycker dom är väldigt bra massage för en bra peng dessutom. De är försiktiga och väldigt kunniga på gravidkroppen. Kolla upp vad som liogger i ditt område och om de har gravidmassage. Vet att Lemon i vasastan också ska vara bra.

 

Vad jag mår bra av just nu

HUDVÅRD: oj vad viktigt det är när man är gravid. Att hitta rätt. För huden är så annorlunda och har helt andra behov. Min är känslig. Ska göra ett helt inlägg om det men är besatt av mina oljor som jag smörjer mig med minst 1 gång i veckan. Torrborstar hela kroppen, skrubbar sen i bad eller dusch och sen dränker jag kropp och ansikte med oljor. Slurp! Här är några favoriter:

Vad jag mår bra av just nu

Bivaxoljan från Moonsun spa är magisk. Har skrivit om den innan och får inte nog. Doften är allt jag vill ha och den mjukgör som inget annat, använder på hela kroppen. Gravidoljan från Estelle & Thilde är en klassiker och väldigt skön att smörja in magen med. Körde den varje dag hela förra graviditeten. Sjunker in lätt och har fina ingredienser och doft. En blandning av ekologiska kallpressade oljor. Har mandelolja i sig som rekommenderas att ha på hela kroppen när man är gravid. Nyhet för mig är Barr Sweden gravidolja, doftfri vilket verkligen uppskattas då jag är extremt kräsen med doft. Använde denna mycket under tidig graviditet då jag mådde så illa så ingenting med doft funkade.

Vad jag mår bra av just nu

Oljor till ansikte

Lumene Moisturizing oil cocktail – alltså gud vad denna kom in och räddade min hud där någongång efter vecka 13 när jag mådde skit, vägrade ta hand om huden och sen insåg att den höll på att torka/balla ut totalt och sen insåg att den var så känslig så inget i mitt badrumsskåp funkade. Jag smörjde på med denna olja efter serum och fick liksom huden återställd och en hinna av fukt och plötsligt lyster och fint glow. Den doftar också helt perfekt för en som mår illa! rent liksom. Använder den dagligen och blir aldrig oljig av den? Alltså det är en olja men känns mer som en fuktbomb som gör nytta och ger fint lyster. Prisvärd också!

Exuviance face oil – den här ansiktsolja ger däremot ett lätt oljigt resultat. Men är verkligen vårdande och värkar snabbt och gör huden så mjuk och skön. Ett tunt lager funkar fint under make up och kan hjälpa foundation att sjunka in bättre, men jag tar den kvällstid för att återställa huden efter all kall luft. Smetar också på ett lager innan promenad och det ger ett skönt skydd ute i kylan.

Bivaxsalvan – finns alltid i mitt badrumsskåp. Beroende av den eller liknande salvor som jag handlar på Gryningen. Har på läppar, torra fläckar, händer osv.

 

Vad jag mår bra av just nu

KLÄDER: Försöker handla så lite nytt som möjligt. Men det finns ett plagg jag inte kan vara utan som gravid. Boobs once-on-never-off leggings. Har dom i både merinoull och de svarta i lyocell. Dom är så extremt bekväma och det märks att dom jobbat länge för att ta fram den perfekt passformen i skönaste materialen. Bar mina efter förlossningen senast då de är så mjuka och sköna.

Julia Stridh

Julia Stridh

Julia Stridh jobbar som stylist och kreativ konsult. Hon lever ihop med sin man och dotter Benedetta på Södermalm i Stockholm. Julia skriver om mode, skönhet och inredning och väntar nu sitt andra barn.