Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Vårt badrum | November 10, 2020 | The Way We Play

Vårt badrum

2 years ago

FÖRE:

Vårt badrum

EFTER:

Vårt badrum

Som jag lovat er ska jag visa mer av vår renovering. I detta inlägg kör vi badrum! Vi renoverade ett av badrummen i lägenheten och måste erkänna att detta var den svåraste delen av renoveringen. Fick extrem beslutsångest och kände mig förvirrad kring vad som är fint och inte. Kakel eller sten, färg eller basic, blanda material… Osv. Och sen till alla val kring badkar, blandare, handdukstork osv. Tappade helt känslan kring vad jag gillar fram tills dagen jag fick nys om Bricmate – av ren brist på fantasi och av den enkla anledningen till att vi var ganska matta på att ta fler beslut vid det här laget så tog vi snabbt och bestämt beslutet om att köra denna sten som golv och sen hela väggar. Helt rätt beslut såhär i efterhand!

Ni kan läsa mer om Bricmate på deras hemsida och exakt vad det är för typ av sten. Vi föll för att den är otroligt tålig, hållbar och dessutom fin. Vi valde varianten som heter Norrvange Light Grey. Så nöjd med färgen! Nu när det är klart har jag insett att det typ inte kan se skitigt ut. Det är väl kanske det ibland men det liksom smälter in. A ska inte uppmuntra till att aldrig städa men ni förstår vad jag menar. Det är mest härligt att det ser rent och fräscht ut jämt!

Vi byggde in handfat, badkar och ryggen på toan. Skåpen ovanför handfatet är också på sätt och vis inbyggda och kommer från Ikea. Hade dom i vår förra lägenhet och älskar de skåpen. Så snygga och det får plats härliga mängder med hudvård osv. Blandare, dusch, toa-knapp osv kommer från Tapwell. Tycker Tapwell är ett toppenföretag – få produkter och alla är snygga så det är enkelt att ta beslut. Här kommer mer bilder och ställ gärna frågor om jag glömt något!

Vårt badrum

Vi valde att skippa komod under handfatet. Hade ganska mycket space där så det kändes luftigt och fint att bevara. Har aldrig hittat en fin komod så det var också enkelt att bara välja bort. Eftersom vi har två Ikea-skåp bredvid varandra upptill så får det mesta plats där.

Vårt badrum
Vårt badrum

Hyllorna över badkaren blev till i brist på att ha möjlighet till att bygga nischer. Såna hål i väggen man kan bygga in och ställa grejer i. Tycker detta blev en bra och diskret lösning!

Vårt badrum
Vårt badrum

Var lite besviken vid första anblick och tyckte de blev för små när de var klara. Hade sett framför mig att de skulle bli fler och längre så att jag skulle kunna maxa med produkter. Min kompis Mary som är arkitekt sa så klokt: att ju mindre utrymme man har synligt på det sättet, ju mindre stökigt blir det. Smart ju! Jag ställer bara mina absoluta finaste och bästa produkter där och inser ju att jag absolut inte behöver mer space just där.

Vårt badrum

Fint litet hörn ovanpå den inbyggda toa-stolen. Här ska det alltid stå doftljus och blommor såklart. Just nu mitt favoritljus – Silver Lake – som doftar härlig citrus från Moreno California

Vårt badrum

Favorithyllan!! Just nu med mina favoriter inom hudvård.

Catrin · 2 years ago
Superfint och va kul att du bloggar igen! Hur stort är ert badtrum och hur stort är badkaret? Fick upp hoppet om att vi kanske också skulle få plats när jag såg er lösning. Hälsar, Catrin

Julia Stridh · 2 years ago
Hej Catrin! Tack, vad kul att du gillar badrummet. Svårt att säga exakt hur stort vårt badrum är men vi gjorde en gissning på att det är cirka 4,5-5 kvm. Badkaret är en ganska lite storlek vilket gjorde att vi hade möjlighet att klämma in det i alkoven som det ligger i och där det kändes mest naturligt att ha det. Badkaret är 15 cm långt. Så nöjd att det fick plats och att vi kan bada. Lycka till! Julia

Julia Stridh

Julia Stridh

Julia Stridh jobbar som stylist och kreativ konsult. Hon lever ihop med sin man och dotter Benedetta på Södermalm i Stockholm. Julia skriver om mode, skönhet och inredning och väntar nu sitt andra barn.