Tid att pausa

4 years ago

Vad gör ni nu? Jag har valt att jobba hemifrån de senaste dagarna och eftersom Dan är pappaledig så är han ändå hemma med Bennie på dagarna. Lite skönt att inte behöva ta ett beslut kring hur vi skulle gjort om hon gick på föris. Jag blir alltid ganska handlingsförlamad och seg i situationer som de här. Inte för att jag varit i liknande situationer innan men jag stressar inte upp mig helt enkelt. Igår eftermiddag handlade vi hem lite extra mat ifall att det skulle bli så att butikerna stänger men i nuläget känns det inte riktigt som att det är på g.

Bästa vore ju egentligen om alla stannade inne i 2 veckor. Inte för att jag tror att man blir smittat av att gå till affären men mest för att spridning ska stoppas helt. Eller vad tror ni? Jag är som sagt lite handlingsförlamad (lat?) när det kommer till sånt här. Jag vägrar stressa upp mig i onödan! Jag har liksom inte ork att göra det. Idag såg jag en mamma med barn som båda hade munskydd på sig, utomhus här på Södermalm. Hjälper väl inte ens och jag fick en känsla av att nu är hysterin igång, det är folk överallt utomhus i vårt område för jag antar att det är många som jobbar hemifrån idag. Och typ alla jag såg hade ett paket toapapper under armen. Verkar ju vara det folk köper upp sig på vilket är lite komiskt.

Jag försöker fokusera på att få saker gjorda, tex planera vår kommande renovering. Vi gick en promenad och besökte vårt nya hus idag och det kändes så härligt. Ser så mycket fram emot detta! Det är väl egentligen såhär jag reagerar i krisiga situationer: fokuserar på sånt som egentligen är helt oviktigt. Färgval, stenskiva till köket, vilken färg ska köksluckorna ha, badrummet – ska det vara stenplattor hela vägen upp till taket eller vara halvvägs?  Skönt. Vad fokuserar ni på nu?

Tid att pausa

I detta hus flyttar vi in om ca 3 mån. Längtar! den 1 april börjar totalrenovering av hela lyan. Kommer dokumentera allt. Något speciellt ni är intresserade av här?

Tid att pausa

Fick gå in och kika lite idag. Älskar elementskydden! Funderar på om man ska måla in dom i någon färg.

Tid att pausa

Sådana här fönster med luckor för fönster kommer det vara i Bennies rum samt i gästrummet. Kanske fint att även måla in dom i färg.

FruK · 4 years ago
Så härlig idé med fönsterluckorna! Fråga, vart har ni hittat sådana? Våra barnrum har väldigt speciella (läs svåra) och är svåra att mörklägga men den här varianten vore ju en idé.... frågan är hur mycket de mörklägger.

Julia Stridh · 4 years ago
Hej, ja fönsterluckorna är så fina. De var där redan innan och eftersom vi inte flyttat in än så vet jag inte hur mycket de mörklägger. Det har varit ett vardagsrum i detta rum innan så får en känsla av att det snarare är ett solskydd. Hoppas verkligen att de funkar som mörkläggning men kan ge ett nytt svar så fort vi flyttar in :)

Julia Brukroken · 4 years ago
Men vad roligt med den där adressen! Vi bodde i grannhuset om det är på ( H*****dsgatan) vi har nog aldrig älskat en bakgård eller ett ljusinsläpp som i den lägenheten. Även om vi bott superfint även efter det. Lycka till med renoveringen och luckorna är rent av magiska! Absolut måla in- likaså elementskydden. Vi bygger liknande hemma själva <3

Julia Stridh · 4 years ago
Ja exakt! Åh vad kul att höra! Jag älskar denna gata! Ska bli så himla kul att få flytta in när det blir av. Tack, för feedback, ska bli kul med alla val kring renoveringen. Vi har ju all tid i världen just nu. Hoppas du och magen mår bra <3

Julia Stridh

Julia Stridh

Julia Stridh jobbar som stylist och kreativ konsult. Hon lever ihop med sin man och dotter Benedetta på Södermalm i Stockholm. Julia skriver om mode, skönhet och inredning och väntar nu sitt andra barn.