Matcha

7 months ago

Något jag varit besatt av länge är en god matchalatte. På Bali hinkade jag ice matcha latte gjord på mandelmjölk. Jag måste verkligen fortsätta mitt drickande av denna goda dryck här hemma. Vet ni hur man gör själv?

Man blandar det gröna gyllene pulvret, ca 1 tsk som man vispar upp med ca 1 dl hett vatten. Vattnet får inte vara varmare än 70 grader. Så är det med allt grönt te och jag är en riktig grönt te-drickare så jag har investerat i en vattenkokare som visar grader. Efter man vispat upp vetten med pulver så adderar man valfri skummad mjölk. Min favorit är havre, mandel eller kokosmjölk. Brukar söta med lite honung och det är bra att göra det i början för att vänja sig vid den gräsiga smaken matcha har. Minns verkligen att jag inte gillade den i början och nu några år senare kan jag gå och längta efter en matcha. Jag blir också helt perfekt pigg av den och får inte ont i magen, energidippar eller svettningar som jag faktiskt kan få av vanligt kaffe. Någon av er som testat matcha? Vad tycker ni?

Matcha
Matcha