Hudvård i solen

2 years ago

Det är verkligen en utmaning att undvika solen här. Den är extra stark och jag märker att jag, som vanligtvis inte är jättekänslig, bränner mig lätt. Extra viktigt att hålla koll på Bennie också. Vi kör UV-dräkter och solskydd på henne så fort hon är i solen. Sen försöker vi även se till att hon håller sig inne mitt på dagen då det är som varmast.

Hudvård i solen

Jag är manisk med att inte bli solbränd i ansiktet. Förra sommaren när jag var gravid, gick jag så gott som varje dag med skärmkeps för att skydda ansiktet och upptäckte även det bästa solskyddet för ansiktet: Sun Ceutic från mitt favvomärke för ansiktet – Dermaceutic. Denna skyddar verkligen på bästa sätt. Jag gick en hel sommar gravid och slapp pigmentfläckar i ansiktet helt. Tror verkligen det berodde på skärm, en hel del skugga och denna grymma kräm. Den är doftfri, tunn och skön och ger en behaglig hinna. Plus är bra för huden. Vissa krämer med hög spf kan vara för feta och då resultera i dålig hy.

Serum, jag är ofta ganska slarvig med hudvård när jag reser. Mest för att jag går helt osminkad och kommer ur mina vanliga rutiner som jag har hemma. Tex känns det så onödigt att smeta in serum dagtid då det känns som man svettas bort det mesta som är i ansiktet. Packade iaf med mig ett serum hemifrån som jag tar på varje kväll och som jag verkligen gillar. Detta lugnande serum känns helt perfekt på solsemester när huden blir utsatt för mycket sol, från Exuviance. Inbillar mig att den lugnande effekten på huden sker direkt efter jag strykit på ett lager.

 

Hudvård i solen

En favorit för kroppen är Vichy solspray. Den är så himla lätt att applicera och lite oljig i konsistensen vilken gör att huden blir återfuktad och får fint lyster. Den kladdar inte alls och har en god doft.

Till Bennie kör vi solskyddsmousse från EVY/Babyshop. Jag hade fått tips innan om att detta märke är bäst för små barn så vi köpte på oss några flaskor innan vi åkte. Tycker det är bra med mousseformulan.

Spf facemist från Vichy. Varit helt besatt av denna produkt sedan min besatthet av att undvika solen kom. Den är så skön att spraya på under dagen. Sitter på bra och svalkar av!

Julia Stridh

Julia Stridh

Julia Stridh jobbar som stylist och kreativ konsult. Hon lever ihop med sin man och dotter Benedetta på Södermalm i Stockholm. Julia skriver om mode, skönhet och inredning och väntar nu sitt andra barn.