Weekend

2 weeks ago

Weekend

Sladdade hem från jobbet i fredagssolen för att mötas av den här välkommskommitén. Alla är alltid hemma när jag kommer till helgen för Harry har ju inget fritis. Det blir på så vis superlång helg mest hela tiden.

Det var också valborg. John skulle på date med en killkompis och jag fick gosa runt med barnen som man längtat efter under veckan.

Weekend

Eli har verkligen tagit något form av superkliv i utvecklingen. Bygger ihop lego, kör bilar, staplar klossar, kör runt i sitt nya parkeringshus och leker i dockhuset lite grann. Men mest fascinerad är han av att sätta på och ta av lock på krämer, så som tandcreméstuber och serumburkar. Man ser små spår lite här och där men i det stora hela gör det ingen.

Weekend

Jag hade bestämt att det här skulle vara stora planteringshelgen. Det finns nu ett uppsjö av olika växter i trädgården men den sväljer ju. Vi har bott här i snart fyra år och det tar sin tid att få till det den där blommande känslan. Tänkte att jag ska göra ett helt trädgårdsinlägg sen när det tagit fart.

Men i listform har jag
– Vildkaprifol i spaljén
– Magnolia på framsidan
– Päronträd vid trappen
– Vita och ljuslila Rododendron
– Vidjehortensia och Hortensia i en egen rabatt för mängdeffekt
– Kamelia schersmin som stor buske, ska klippas som träd.
– Klematis på olika platser för klättereffekt.
– Murgröna planterad längst ekstammar och tallar.
– Klätterhortensia längs husväggar
– Syrénhäck
och slutligen
– Körsbärsträd vid parkeringen

Weekend

Gissa middagen? Harry önskar alltid potatis och purjolökssoppa när han ska vara med Morfar, nu har han inte träffat Morfar på länge så då får jag rycka in med en soppa i veckan eller två?

Weekend

Det bästa med soppmiddag är ändå tillbehören.

Weekend

Jag blandar mögel, tryffel och julmarmelad. Japp det gör jag.

Weekend

Harry hade tecknat av Eli och det finns inget konstverk i världen som är vackrare. Nu ska jag hitta en fin ram och passepartout.

Weekend

Vi hade fredagslek. Jag brukar försöka verkligen gå in i en lek med barnen väldigt aktivt på fredagskvällen. Det är så lätt att man flyter iväg i göromål och sysslor eller telefonen. När jag gör en sån aktivitet, typ teater eller måla eller koja så blir det en annan stämning. Den brukar hålla i sig hela helgen sen. Att man verkligen gav sig hän. Allt blir lättare sen, tandborstning och läggning

Weekend

På Lördagsmorgonen var det tidig uppställning. 05.15 är det nya just nu.

Weekend

Vår soffa gick sönder, eller inte själva soffan utan överdraget. Så jag tänkte att jags kulle in och beställa ett nytt. Men Huja vad dyrt det va. Och jag blev så osugen på den typen av inköp just nu. Satte mig ned och funderade på om jag kunde sy ett eget lite loose variant i linne. Det kan ju inte va så svårt, eller? VI har en petito 4 sits så den är ju egentligen aldeless för stor för vårt tv rum, men det är så mysigt när alla kan knöla ned sig där. Kanske vore det helt enkelt bättre med en mindre soffa där?

Får återkomma hur vi gör.

Weekend

Men det är härligt med kuddhav och det fick va sådär stökigt hela lördagen.

Ska man passa på att byta färg då på soffan när man ändå håller på?

Weekend

Mina små körsbärsträd blommar. Det tar tid den där med att få små träd att växa upp. Hoppas vi kommer bo kvar här när dom tagit sig lite.

Weekend

Plockade fram de sista av våra utemöbler och inser att alla kuddar måste få sin en liten Vanish drive innan gästerna får komma. Tänk när Kaprifolen smäller till här. Kan knäppt bärga mig.

Weekend

När jag borstar tänderna på övervåningen så ser man ned på sten terrassen från fönstret. Det är så magiskt i kvällsljuset. Om bara värmen kunde komma så man kunde ligga därute och läsa bok och dricka kvällste.

Weekend

Eli rev ju ned en lampa i vardagsrummet så nu får vi ha den här uppe ett tag. Den är lite för romantisk för den här platsen egentligen och när vår nya lampa kommer så ska jag sälja den här. Hör av er om ni är intresserade. Älskar när mina saker hamnar hos er.

Weekend

Sen var det dags att ta hand om tvättberget. Vi har tvättstugan i källaren och iom att den är så stor så blir det att man låter grejerna ligga där nere tills de svämmar över. John är den som vanligtvis tar hand om tvätten. Men ibland så kavlar även jag upp

Weekend

Vi var ute nästan hela lördagen. Jag grävde i rabatterna och grillade korv. Barnen körde runt på bilar och cyklar och stökade ned allt jag plockade upp.

Weekend
Weekend

Jag hade en riktig självkritisk helg. Så off va jag, tyckte jag var ful och fel och inte inspirerande och gnällig och gråtig och fel fel fel. Jag vet inte varför det känns sådär ibland. Kan vara sömnbristen. Har haft så svårt att varva ned på stående. Jag försökte verkligen rycka upp mig och lyckades stundtals, men det är nått som gnager.

Weekend

Sen bestämde jag mig för att sälja våra Thonétstolar och prova på något nytt. Kanske var det egentligen helt fel helg för mig att göra några som helst förändringar med tanke på min sinnesställning men så blev det. Vips va stolarna sålda och jag hittade ett par andra. Eller såhär, jag hittade ett par andra som jag inte vågade köpa innan jag sålt våra så lite fram å tillbaka och på söndag var affären löst.

Weekend

Hem kom dom här fina ekstolarna som hade en Josef Frankish vibe över sig. Minns ni min målbild från pinterest. Det här var ett försök att komma till ett lite mjukare kök och så småningom vill jag bland in en mer modern lampa i taket. Tänker mig en tre armad Mantis där eller en svart tulip kanske. Vad tror ni?

Weekend

Harry har också önskat sig lite grönt i sitt rum. han valde det här lite mörkare gröna – man ser inte riktigt det i solljuset men ni får se sen. jag ska sy som en kappa man kan dra för uppe vid hans våningssäng. Så han får som en soffa däruppe på dagarna och kan ha lite mysigt koj-häng.

Weekend

Mitt i allt fix kom haglet. Världens hagelstorm. Då kan jag visa min poslinsblomma som växer ordentligt nu när jag planterat om den behöver en tvätt och bad för bladens del. Får ha lite växtspa i veckan.

Weekend

Efter stormen gick vi ut igen och jag och Eli började förbereda för målning av den lilla barnbänken från Ikea. Vi tänkte använda samma Herrgårdsgrön som den här bänken är målad i. Då matchar båda bänkarna varandra fint där ute bland hortensiorna sen.

Weekend

Provar att klä sitsen i samma linne som vi har på elementskyddet. VI får se hur det här landar. Det känns varmare och mer hemtrevligt, men jag vet inte om jag är helt nöjd… får se efter ett tag.

Weekend

VI firade in det “nya” köket med en tonfiskpasta med massa kapris och pecorino.

Weekend

Flyttade in lilla lampan in i tv-rummet och det blev ett mjukt och varm ljus att ha i bakgrunden när man sätter igång söndagsserien på HBO.

En fin men lite märklig helg, vi får hoppas mitt humör ändrar sig nu. Jag vill inte vara såhär låg och märklig nu med våren och allt pepp. Tack för att ni läser och skriver kommentarer. jag har försökt bli bättre på att svara så det ska bli roligare med kommunikation här.

Ses i veckan!

Inez · 2 weeks ago
Hej! Kan tipsa om sofföverdrag från ellos. Det är alltså ett slitstarkt tyg som man enkelt draperar soffan med. Har en kompis som har ett sådant och det kan kanske vara ngt innan ni bestämmer er för vad ni ska göra. https://www.ellos.se/hem-inredning/mobeltextilier/mobeloverdrag?extcmp=01_SE_SEM_G6&gclid=EAIaIQobChMIqaSd7Kqt8AIVPUeRBR1feAlIEAAYASAAEgK1JvD_BwE&gclsrc=aw.ds Ha en fin måndag!

Julia Brukroken · 2 weeks ago
Tack snälla, titta in den men är osäker på om tyget är mer som ett lakan? Ha en fin dag :)

Rebecka · 2 weeks ago
Så fina de nya stolarna till köket blev! De hade jag absolut inte tvekat på. En tanke är att kanske testa ett grönt tyg på sitsarna istället alternativt något mönstrat i svart/vitt för en mer modern känsla? Man får testa sig fram men stolarna är jättevackra och ger en annan känsla i köket.

Julia Brukroken · 2 weeks ago
Jag provade grönt, men då lös det röda i eken igenom på ett rätt märkligt sätt. Men däremot kanske ett mer tecturtyg i vitt eller lammull. Sen ska en svart lmapa in där i modernare design så blir det säkert toppen :)

Kristina · 2 weeks ago
Visa gärna om du hittar tillbaka till randiga tröjor och du inspirerar mig till att ta på seglarskorna igen!

Julia Brukroken · 2 weeks ago
Jag har siktet inställt på Totêmes randiga polotröja. Men det känns som så mkt pengar för att vara osäker... ;)

Frida · 2 weeks ago
Hej Julia! Jag känner ju inte alls dig, men vet ju att din mamma är sjuk. Min mamma var svårt sjuk i cancer, och ibland kunde jag hålla det ifrån mig men sen fanns det också stunder när jag mådde så som du beskriver i inlägget. Alltid något som skavde. Kram

Julia Brukroken · 2 weeks ago
Vad omtänksamt av dig. Är förmodligen en kombination av det. Mamma är ju som borta men även här samtidigt. Det är ju en så blandad känsla att ha henne där men sakna henne som person. Kram

A-C · 2 weeks ago
Hej! Var köper du det fina linnetyget ni har över elementen och det gröna linnetyget?

Julia Brukroken · 2 weeks ago
De flesta tyger jag köper är från Ohlssons tyger i Sickla. :)

Alex · 2 weeks ago
Vackert

A · 2 weeks ago
Vilken mysig helg ni verkar haft trots skav.. kan också känna så, ofta. När jag inte har ngt skav känns det också konstigt så då letar jag snabbt upp ett.. som om man inte får vara fööör glad eller nåt. Tips på¨sofföverdrag är att lämna in det gamla tyget som mall tillsammans med nytt tyg till en vanligt kem/skräddare. Oftast mycket bättre pris men blir bra gjort.

Julia Brukroken · 2 weeks ago
Tack för ett jätte klokt tips. Såklart man kan göra så. Jag tror bara jag har blivit bättre på att låta känslorna komma. Men har också börjat äta en del lätt hormonstimulerande så kan också vara så enkelt slog det mig. :)

Stina · 2 weeks ago
Vad har ni för färg på överdraget till soffan?

Julia Brukroken · 2 weeks ago
Hej! Jag tror det heter Sand. Vi köpte soffan för så många år sedan så jag vet inte. Kan också va den ljusgråa stone.

Julia Brukroken

Julia Brukroken

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: juliabrukroken@gmail.com