Dyslektisk

2 weeks ago

Dyslektisk

Hej!

Jag får rätt ofta kommentarer om stavfel eller så. Jag har inte problem med det men tänkte bara lätta lite på trycket så ni som tar er tid att skriva om stavning och syftningsfel och annat ni stör er på kanske kan lägga tid på annat? Eller för all del, om det retar er så kommentera på då.

Såhär är det, jag är dyslektiker. Det är ju ingen big deal alls. Men kanske inte så bra kombination med att ha en obetald blogg där man snabbt vill slänga ut inlägg å så blir det lite fel i autokorrigering på telefonen och sen lite fel med mitt sätt att stava å så lite fel till. Men det är så att jag skriver den här bloggen helt för att dela. Jag gör det på min fritid då jag har ett annat heltidsjobb. Så ni får kanske stå ut med lite skavanker här och där.

Har jobbat med skrift hela mitt liv. Men det går inte direkt att träna bort hela dyslexi spektrat. Jag hoppas att ni i längden uppskattar att det finns inlägg frekvent, mer än om jag satt och kortläste allt?

Skulle det här vara ett jobb, ett åtagande, artikel eller bok så skulle jag ju självklart anstränga mig på ett annat sätt. Bloggen som forum är mer tänkt som inspiration och en community än som redaktionellt innehåll. Men det är som det är och hoppas ni kan stå ut med det. Nu lämnar vi det här tycker jag.

Ha en fin söndag!

Kram kram

Lisa · 2 weeks ago
Så länge man förstår är det ju ingen big deal kan jag tycka! ☺️ Bra träning för hjärnan att hitta det rätta ordet när man läser. Tack för att vi får vara i din värld! ❤️

Julia Brukroken · 2 weeks ago
Haha bra träning. Alltså förstår ju om det är lite krångligt ibland. Och jag ska nog kanske köra en stavkontroll då å då :) kram

M · 2 weeks ago
NOLL problem vi ordmärkare behöver lära oss att tagga ner, tycker jag. SÅ fin blogg! KRAM

Lotta · 2 weeks ago
Jag är så glad för dina fina inlägg och bryr mig inte alls om några stavfel! Det är innehållet som räknas!

Frida · 2 weeks ago
Jag bryr mig absolut inte heller om stavfel, tycker du har ett jättefint språk när du formulerar dig och skriver dina texter!

Lisa · 2 weeks ago
Din blogg är inspirerande och dessutom gratis. Vad spelar det för roll om det är något stavfel här och var? Fortsätt precis som du gör!❤️

Esther · 2 weeks ago
Jag tycker nog på tonen på inlägget att det ÄR ett problem att folk kommenterar på stavfel, men jag kanske läser det fel. Har många gånger noterat att det är stavfel och annat här och har lika många gånger noterat att ingen kommenterar på det, överlag verkar folk VERKLIGEN inte bry sig. Nu var det ett par som skrev typ "fänkål:)" på nåt inlägg och det resulterar i ett sånt här inlägg. Obetald blogg eller inte så får man nog ta att det framstår som lite slarvigt att lägga ut inlägg med stav- och meningsuppbyggnadsfel i en blogg på en stor portal som det ändå är tänkt att många människor ska läsa. Bra att du påminner då om din dyslexi men det är mindre charmigt att använda den här kränkta tonen. Så tröttsamt med influensers som går i taket över miiiiinsta kritik. "kram kram"

Julia Brukroken · 2 weeks ago
Det är tråkigt att du känner så. Går i taket vettekatten men jag ville beskriva varför det kanske inte har den kvalité som andra bloggar har och att det kommer förmodligen fortsätta vara lite hafsigt och stavfel här och där så om man stör sig på det är det fel ställe att hänga. Det är som sagt ganska ofta dom kommentarerna kommer. Men skönt för dig att ranta lite om kränka influensers, antar jag. Den kränkta tonen får jag nog stå för även om jag inte skulle beskriva det med så hårda ordalag. Lite larvigt kanske- ja, jo. Men så var det nu. Vi behöver inte kramas. Men ha en skön söndag iallafall.

Lina · 2 weeks ago
Hur resonerar du när du lämnar en kommentar som den här? Så fruktansvärd onödig, uppläxande ton enbart baserad på din egen verklighetsuppfattning. Det är väl inte hela världen att få förklara sin dyslexi och att det faktiskt kan vara tråkigt att läsare tror att man är, som du säger, slarvig bara för att man inte lika lätt kan se stavfel som andra. Det hade väl varit härligare med en värld där man kan tänka ett varv först innan man kommenterar och vräker ur sig något utan en tanke på den andra personen bakom skärmen. Att "influencers går i taket för minsta kritik" - vart ska jag börja? En otroligt haltande jämförelse mellan rimlig kritik mot ex. val av samarbete eller liknande kommersiell företeelse med att öppet ge en förklaring till de flertalet personer som kommenterat om stavfel, oavsett menat välmenande eller näsvist. Det enda som är mindre charmigt i det här sammanhanget är du.

Louise · 2 weeks ago
Jag bryr mig absolut inte om stavfel, kör på som du gör! Din blogg är helt klart bäst enligt mig

Frida · 2 weeks ago
Jag tänker oftast när jag läser privata bloggar att jag liksom är gäst där och skulle aldrig komma på tanken att påpeka småfel. Lite som att man inte pekar på några smulor under soffan om man är hembjuden till någon. Vem skulle orka bjuda hem folk då, om allt måste vara perfekt? Och hur kul blir det då? Uppskattar mer att folk delar med sig.

Lina · 2 weeks ago
Om jag ska vara ärlig så läser jag din blogg mest för bilderna! Och om det sen är ett stavfel mer eller mindre kunde jag inte bry mig mer om. Kör på som du gör - blir lika glad varje gång jag ser att du har uppdaterad. Helt klart en av mina favoritbloggar så om du inte får betalt så tycker jag absolut att du borde det! Hint Hint TWWP ;)

Emma · 2 weeks ago
Älskar din blogg och skulle aldrig bry mig om stavfel eller annat. Om man har energi att kommentera om sådant så kanske man borde skaffa sig en hobby haha :)

Anna · 2 weeks ago
Hej! Din blogg är så bra, mysig och inspirerande. Jag har följt dig sen Harry föddes och har söner i samma ålder som dina två. Heja dig!

Lisa · 2 weeks ago
Aldrig ens tänkt på! Älskar din blogg och inspireras varje gång!

Hanna Svensson · 2 weeks ago
Läser många bloggar men din är helt klart bäst! Avslappnad och med helt fantastisk inspiration. Heja dig!

D · 2 weeks ago
Jeg syns det er så frekt å kommentere stavefeil med mindre man blir spurt å korrekturlese noe! Norges statsminister svarte så bra på en kommentar hun fikk på sin instagram da noen skrev: «få rådgiverne dine til å lære seg å skrive riktig norsk» hun svarte: «jeg skriver alt selv og har dysleksi». Eneste rette signalet å sende til de kommende generasjoner. Liker bloggen din kjempegodt forresten:)

Alex · 2 weeks ago
Det är väl ändå ordens betydelse som är det viktigaste. Jag förstår varenda ord och inspireras av din vackra blogg - ord och bild.

Ann-Sofie · 2 weeks ago
Herregud att folk bara orkar att bry sig om sånt. Men läs någon annan himla blogg då kan man tycka. Slarvigt hit och slarvigt dit, det här är ju din blogg och gillar man inte den som den är så kan man ju strunta i att läsa den. Jag tycker din blogg är väldigt inspirerande och härlig, har inte ens tänkt på detta. Lite pepp kvinnor emellan skulle inte sitta fel! Kram på dig

Emma · 2 weeks ago
Hittade till din blogg för ett tag sedan och den är så himla fin och inspirerande tycker jag, särskilt bilderna. Ganska snart såg jag en del skrivmissar och ja, första tanken var ärligt att det var synd på en så fin blogg att man slarvade så med texterna. Men bara ett par blogginlägg senare förstod jag ju att du måste ha dyslexi och då slutade jag faktiskt tänka på det. Så mig stör det inte alls, man fattar ju precis vad du menar. Helt klart en av mina favoritbloggar!!

Catrin · 2 weeks ago
Din blogg är perfekt, tack för att vi får läsa!

Celia · 2 weeks ago
Kommenterar aldrig men läser alltid. Tack för dina ord och ditt delande.

Rebecca Vranke · 2 weeks ago
Jag hittade ganska nyss din blogg efter att Elsa skrev om den. Jag är så himla impad av dig, så härlig blogg, stil, inredning osv. Blir även så glad över hur ofta du uppdaterar bloggen. Jag hade aldrig gissat på att du hade dyslexi, men tycker att det är fint att du delar med dig kring det, ökar förhoppningsvis förståelsen hos några. Hoppas du orkar/hinner fortsätta blogga som du gör. Jag är fast!

Kaja · 2 weeks ago
Elsker bloggen din!

Iris · 2 weeks ago
Viktigt att dyslektiker ska vilja och våga använda texten så som du gör och därför bra att du skriver om det. Du skriver f ö så bra, ditt språk är totalt träffsäkert. Som du ser i kommentarerna är det ingen som bryr sig om stavfel. Undantagspersonen hör nog till en grupp som har lite knepigt med att förstå och uttrycka känslor, vilket vissa har - särskilt i text. Och det kan man också ha lite empati med även om det kan förstöra stämningen lite. Alla som läser njuter av din stil och dina observationer, på sitt sätt.

Anna · 2 weeks ago
Tack för att du delar med dig! Jag tycker jättemycket om din blogg (extra roligt att du uppdaterar så ofta nu) och har inte ens tänkt på att det är stavfel. Tack för du delar med dig av din stil, inspirerar oss och visar så fina bilder!

Anna-Karin · 2 weeks ago
Hej och tack för att du delar. Jag tycker personligen att det är mycket roligare att läsa en text med bred vokabulär och intressant innehåll än en sur och tillrättavisande kommentar som är korrekt stavad! Alltid lika inspirerande att läsa dina inlägg! Från en dyslektiker till en annan

Alex · 2 weeks ago
Äsch vem bryr sig om lite stavfel.. Hellre att du uppdaterar som du gör nu än lägger ner tid på att korra :)

Hanna · 2 weeks ago
Ja, exakt - vem bryr sig om några stavfel Jag tycker mycket om dina inlägg och är imponerad att du kan uppdatera så ofta och med inspirerande och roligt innehåll samtidigt som du jobbar och har familj med små barn!

Annika · 2 weeks ago
Hej, växten du nämnde trivs överallt och sprider sig som ogräs. Var medveten om att den dag du tröttnat kan den vara svår att bli av med... Jag har inte lyckats än.

Jessica · 2 weeks ago
Meh, dumt att tänka och kommentera om något så onödigt. Du är underbar att följa, med eller utan stavfel. Kram!

Sofia · 2 weeks ago
Vill bara instämma i att du har fin blogg som jag uppskattar att besöka.

Mathilde · 2 weeks ago
Aldrig sett ett stavfel här! Men sen har jag också dyslexi. Hehe. Tack för att du skriver om det, är öppen med din diagnos och skapar lite medvetenhet hos läsare. Och som svar på vissa kommentarer här, det handlar inte om slarvfel. Det är en medfödd bristande förmåga att uppfatta språkljud, avkoda bokstäver och att stava. Bra att du inte lägger din energi på att stava rätt för det är ju otroligt mödosamt för många av oss med dyslexi.

Julia Brukroken

Julia Brukroken

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: juliabrukroken@gmail.com