Cocktail

3 weeks ago

Cocktail

Det är något särskilt inredningsstylist liknande när jag samlar alla fina vaser såhär på samma plats. Känner mig lite som min genialiska vännina Lina Kjellvertz då. Har ni för övrigt kollat in bloggen och resultatet av henne och Edins husrenovering? Alltså hur fint kan något bli. Kolla över i hennes blogg annars.

Cocktail

Jag har så mkt grejer kvar efter bloppisen förra veckan, det känns som det kanske var lite fel tidpunkt mitt under ne måndag i höstlovet och pågående pandemi. Nu är ju frågan om vi ska köra en här eller en på stories? Allt är steamat och klart att skickas. Vad sägs?

Cocktail

Eli har fått vinterskor, det är något så larvigt med barnstrumpor och skor. Dom får mig att ladda full dos av qute aggression. Min vän Sally från England säger att det är därför barnstrumpor helt enkelt alltid får heta ”Silly socks” å så får det bli.

Cocktail

I slutet på förra helgen började jag bli lite förskyld och gick runt och gömde mig för folk. Hoppades på att det skulle gå över snabbt. Resulterade senare i fullutvecklad super sjuka, inga tester gick att beställa men kryssade nog i alla boxar på Corona. Nu återstår en vecka karantän. Hoppas på att smak och doft ska komma tillbaka snabbt och att det inte blir som bergsbestigning att ta sig upp för trappan.

Cocktail

Vårt sovrum har blivit lite av ett fort för mig sedan graviditeten. Jag älskar allt med det här rummet (minus kalkfärgen). Ljuset är helt magiskt och man är lite avskärmad men hör familjen lite lite lite där nere när man stängt in sig. Det var också mer ok att vara sjuk här än säg någon annanstans.

Cocktail

Men nu ska vi snart vara fria från Kalkfärg och det ska börja provmålas här. Har tre färger att ställa emot varandra och ni kanske vill rösta sen?

Cocktail

Jag håller på att fälla ihop alla sommarmöbler och John har tömt och städat ur garaget. Vi ska nämligen skapa ett hobbyrum i källaren. John och Harry har börjat måla gubbar och spela rollspel – heter det så? I vilket fall stämmer numera vardagsrummet över av alla tillbehör, spelplaner, penslar och färger. Det ska dom få ett eget rum till. Hoppas det blir toppen.

Cocktail

Det är så fint här men så oranget? Ska vi ta och byta matsalsgruppen? Slipa golvet? Byta matta?

Cocktail

Igår gick jag ut en liten stund i trädgården. Men ville snabbt in igen till dom här. Vi har pratat om att kanske glasa in vår ingång på övervåningen här med gamla dörrar och panel så man får som en ytterhall. Har en grovingång i markplan men oftast vill man in här och det ryms inte ens tre sommarjackor. Kan vara ett nytt projekt att drömma om…

Cocktail

När jag frisknat till lite var det skönt med ett renande bad. Eli fick följa med. Vi har nu fått en fantastisk fin ”badgroda” av våra grannar. Den kan han sitta i när man är i stora badkaret utan att välta och så. Himla omtänksamt av dem, men det är dom i ju för sig alltid – just omtänksamma och främst roliga.

Cocktail

Här kommer tänderna! Allt ska bitas på, stolar, knappar, kläder, slevar, böcker och mitt hår?!? Hur länge pågår den här tandspricknings perioden, har helt glömt?

Cocktail

Har förövrigt levt en vecka i den här pyjamasen och varm kashmirtröja. Det är bra att ha kläder som kramas när man är sjuk.

Cocktail

Barnen klarade sig bra verkligen. Varken John (som såklart inte är ett barn då) eller Harry har haft några symptom alls. Eli fick feber en natt och blev lite hostig och trött. Det är ändå så vansinnesskönt att man inte (vad vi vet) behöver oroa sig för barnen som vi gör för de äldre. Det räcker med den riskgruppen för att hjärtat ska slå knut på sig självt.

Cocktail

Vi städade ut alla pumpor, den här va så fin i färgen att den fick vara kvar extra länge. Men nu är det nedräkning till julpyntet och nått mellanrum ska det väl vara?

Cocktail

Det är ofta när jag blir sjuk som jag saknar att prenumerera på en morgontidning. Man läser ju allt på skärm numera. Det är kanske något att önska i julklapp i år. Prasslet, stunden för en själv och allmänbildningen är ju en bra gåva att ge. Prenumererar ni?

Moa · 3 weeks ago
Vi har Sydsvenskan (bor i Malmö) på helgen och inlogg till allt innehåll online, perfekta upplägget! Tycker så mycket om dina bloppisar på bloggen Hoppas du mår bättre! Kram, Moa

Madeleine · 3 weeks ago
Åh, måste bara säga att jag ÄLSKAR färgen i sovrummet! Vad är det för kalkfärg? Jag är dock hundra på att nya valet kommer bli minst lika snyggt!

Rebecca · 3 weeks ago
Åh sälj här! Du har alltid så fina saker, har köpt tre ggr, lika nöjd varje gång och gillar att inte behöva köpa nytt, känns bra i linje med miljö och hållbarhet!

Lisa · 3 weeks ago
Gärna bloppis! Tack för fin blogg:)

Eva Ryden · 3 weeks ago
Julia, jag köper gärna Dina Céline skor Du hade på Vår Gård loppisen, om de finns kvar. Svarta & gröna om jag minns rätt. Kan hämta upp dem i Nacka/Saltis om enklare än att posta.

Amanda · 3 weeks ago
Har DN på helgen! Underbart ❣️

Andrea · 3 weeks ago
Ang vardagsrummet och att det känns orange. Jag tycker ni har det jättefint men fattar vad du menar för jag känner precis samma hemma hos mig. Jag undrar om det skulle hjälpa att lägga till en komplementfärg någonstans? Typ kornblå för att bryta upp?

Julia Brukroken

Julia Brukroken

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: juliabrukroken@gmail.com