Ett påsklov

12 months ago

Nu är (äntligen) påsklovet slut och vardagen har tagit vid igen. Jag har alltid trott att jag inte uppskattar vardag och rutiner men på senare år har jag insett att de är precis tvärtom. Jag tror att det kan vara sen jag började med adhd medicinen och fått lite mer klarhet och struktur i mina tankar som jag förstått det. Jag BEHÖVER rutiner för att fungera på bästa sett. Jag kan sträcka mig till att säga att jag ÄLSKAR vardag och rutiner. Dagar jag har kontroll över, dagar som har en struktur och ett något så när tydligt schema. Ja för att vara jag då … Oftast gör jag ju prick allt annat än det som står på schemat men ja med barnen osv så älskar jag att ha rutiner och ramar.

Hur som helst så har vi haft en ömsom mysig ömsom krävande vecka hemma med två av tre barn och tre av tre hundar. Låt oss kika på bilder! Jag hoppas ni hade det mysigt <3

Ett påsklov

På långfredagen kom en beställning av efterlängtade ljus i mjukt gult (finns adlink – här -) Tillsammans med ett fång påskiljor fick de blir bordsdekorationer till påskafton.

Ett påsklov

Jag invigde mitt helt magiska set från Cos som ni hittar (adlink) här! Jag älskar verkligen att bära set då de känns både uppklätt och genomtänkt trots att en gjort det enkelt för sig.

Ett påsklov

På långfredagen hade vi vänner över och åt laxsida med citron och färska örter.

Ett påsklov

Gulligaste minstingen har klippt sig, hur fin?

Ett påsklov

Påskfint med franska tulpaner och ägg från en gård i närheten.

Ett påsklov

Två som oftast bråka om prick allt men ibland infinner sig sekunderna av harmoni och då gäller det att ta en bild och njuta!

Ett påsklov

På påskafton köpte jag hem massor av gott från Cissi & Clara som inte ligger alls långt ifrån oss. På sommaren öppnar det upp för middagsgäster men under vinter och vår har det öppet utvalda helger och säljer otroliga delikatesser.

Ett påsklov

Vi fick besök av mamma och hennes man till påskmiddagen. Det blev litet och intimt i år då vi egentligen inte har några stora traditioner kring just påsk. Det blir lite som det blir helt enkelt!

Ett påsklov

Påskbordet!

Ett påsklov

Beiget på beiget är min melodi för att låssas som att vi inte alls har en triljon hundhår prick överallt här hemma.

Ett påsklov

Påskmaten i år bestod av bland annat Sofia Woods enkla och goda sparris paj på smördeg.

Ett påsklov

Jag smörstekte kavring och skedade upp creme fraiche, syrad lök, sjuryggsrom och hackad gräslök.

Ett påsklov

Till efterrätt blev det päron som jag stekt i brynt smör, farinsocker, kanel och vitt vin. Till det serverade jag mascarponegrädde och hackade mandlar, så gott och enkelt! Jag utgick ifrån det här receptet.

Ett påsklov

Hemma hos oss är en aldrig ensam.

Ett påsklov

Mest gick jag klädd i mjukisar men den här koftan (adlink) och den här (adlink) kostymbyxan fick också vara med!

Ett påsklov

En vy jag tycker om <3

SonjaS · 12 months ago
hej, varifrån kommer ljusen, de har verkligen ett perfekt gult! Och byxan, tyvärr funkar adlink inte, den går till en cardigan. tack!

Emily Slotte · 12 months ago
Hej! Jag la en länk till ljusen nu men de verkar bara finnas kvar i vitt. Länken till byxan är fixad :) Tack för din uppmärksamhet! <3

Sanna · 12 months ago
Vilken storlek har du på din lampa från Malmsten? Jag önskar mig också en sån, men så svårt att välja storlek. Tack för en fin blogg.

Emily Slotte · 12 months ago
Hej! Tack <3 Den är SÅ fin. Det första jag köpte till vårt hus. Jag har storlek 60! :)

Elisabeth · 12 months ago
Hej, var kommer den fina koftan ifrån som du har på bilden ihop med kostymbyxan? Båda länkarna verkar gå till kostymbyxan.

Emily Slotte · 12 months ago
Hej, nu ska länken fungera till koftan :)

Katarina · 12 months ago
Jättefin! En fråga gällande påskliljorna på påskbordet - hur får du dem att stå så fint i vaden, har du något ”vad det nu heter” i vasen för att de ska stå upp? Så fint!

Emily Slotte · 12 months ago
Nej jag har ingen blomsterfakir där. Jag tror mängden påskiljor gjorde att de höll uppe varandra, sen klippte jag dem också ganska lågt :)

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

[email protected]

instagram emilyslotte