En recap

10 months ago

Vilken försmak på sommaren vi fick förra veckan! Jag passade på att ta tag i vårstädning av trädgården inför ett roligt samarbete som jag ska göra om ett par veckor. Rensade rabatter, rev upp ogräs ur grusgångarna, lyfte upp kantsten som sjunkit ned, tog fram utemöbler, planterade lite nya perenner som Paul Farges klematis (tidigare Summer snow), en superfin pion som heter White wings med vita, skrynkliga kronblad och gul mitt, likt en anemon, så vacker. Jag satte två vita och en ljust rosa stockros mot staketet i odlingen och har jag tur så blir det vackra och långa redan till sommaren.

Jag köpte även några olika barrotade rosor från Zetas, bland andra en Roald Dahl som jag planterade i en stor kruka vid vår trapp på baksidan. Jag hoppas att den ska få fart och växa upp och slingra sig runt sidan av trappräcket så småningom. Några nya plantor av Mai Tai som är en nejlikrot i mjuk persika fick också följa med hem. Älskar just den sorten och har flera stycken runt om i trädgården.

En recap

Jag har höjt upp en del av kantstenen som sjunkit ner mellan rabatt och grusgång. Ett hästjobb som är väldigt tillfredställande! Nu slipper vi plocka grus ur rabatterna och gångarna får en fin inramning. De tillfälliga skydden längst rabatten som skymtas är enbart för att hålla hundarna borta innan de vuxit upp ordentligt.

En recap

Tips att alltid ta bild på det du planterar för att ha koll på vad och VAR du planterat. Jag sparar sen alla bilder i en mapp i mobilen som heter “trädgård”.

En recap

Om några veckor ser man knappt vårt hus bakom all grönska!

En recap

Här höjde jag stenen till en rabatt som jag anlade förre året. I år har jag planterat ner en buskros i kanten och ska sedan strö 250 solrosfrön och hoppas på snabb tillväxt!

En recap

Bakom soffan kan ni skymta rabatten som ska bli som en liten solrosäng. På sommaren är rosenbusken här helt enorm och blommar med små, rosa blommor som doftar godis, så mysigt att sitta här då.

Jag var ensam med barn och hundar förra veckan då Christian var i Tyskland och jobbade. Fredagen blev mysig med önskemiddagen tacos och Masked Singer i soffan tills vi alla gick och la oss tillsammans. Lika mycket som jag är en morgonmänniska lika lite är jag tyvärr en kvällsmänniska. Jag går gärna och lägger mig runt nio och somnar oftast snabbt till min mans förtret.

En recap

Jag har fått lite färg på nosen efter timmar och åter timmar ute i trädgården.

En recap

Vinnies bästa vän Truls <3

En recap

I lördags packade jag en väska till mig och en till barnen som skulle till farmor på övernattning. För mig vankades det tjejmiddag hemma hos min mamma för att fira en av mina småsystrar som fyllt år. Ellinore hade redan innan delat upp alla i tre lag som sedan var och en fick ansvar för förrätt, huvudrätt och efterrätt. Mitt lag fick förrätt och vi gjorde en supergod rödbetscarpaccio med fårostkräm och ugnsrostat surdegsbröd med två röror, en med kronärtskocka och en med goda små tomater och basilika. Enkelt och gott!

Huvudrättslaget gjorde en lasagne på aubergine med en matig sallad och till efterrätt blev det snabb cheesecake med jordgubbar och diggestiv. Mätta blev vi! Det var lite som jag gjorde på min födelsedag med skillnaden att jag köpte in allt jag tyckte såg gott ut och delade sen upp alla på plats utan deras vetskap. Lite som en mystery box. Älskar sådana saker på middagar, det blir en rolig twist och alla blir engagerade och nya konstellationer av människor bildas.

En recap

Termometern visade 20 grader och jag hade min jumpsuit på mig.

En recap

Ett av mina bästa inköp är helt klart den här lilla väskan för mobil och kreditkort.

En recap

De blev en härlig avslutning på helgen med en övernattning med min vän Lisa på Ad Astra i Södertälje. Ett väldigt fint och mysigt spahotell som slog upp portarna så sent som i november. Jag ska göra ett samarbete med dem under våren så jag kommer visa mer på instagram under de kommande veckorna!

En recap

Checking in.

En recap

Älskar att de inrett uteplatserna och balkongen med medelhavväxter och stora krukor i terracotta. Det ger en känsla av att vara utomlands även om du är ett stenkast från Södertälje centrum.

En recap

Skor med en klack att orka gå i – om jag blivit äldre och mer bekväm? Svar ja. Adlink till skorna här.

En recap

Det var verkligen skönt att få checka in, ta några djupa andetag och njuta av lugnet.

En recap

Baskläder i bra kvalitet utgör stommen i min garderob och den här tröjan i mjuk modal från A PART OF THE ART är en favorit.

En recap

Det var Lisas premiär på spa och de NJÖTS!

En recap

Middagen var helt otrolig och jag har drömt om den här Fritto Miston sen i söndags .. Väl värt ett besök för bara middagen.

En recap

Godmorgon!

En recap

Jag och Lisa är lika med våra morgonrutiner och vi vaknade före 6 bägge två och unnade oss en lång frukost. Lisa jobbar med mig ett par dagar i veckan och just nu är vårt fokus på att få klart odlingen och ja, allt med trädgård. Där är vi också lika och pratar knappt om annat under vår och sommar så det var dit våra diskussioner ständigt gick.

På ämnet gjorde vi några stop på vägen hem och besökte först Plantagen som jag nyligen lagt en stor beställning på krukor och jord ifrån. De är trist att det enbart är Blomsterlandet som finns ute i Norrtälje, lite variation hade varit att föredra.

Vi kikade på krukorna jag beställt och köpte stöd till våra vinbärsbuskar. De svämmar alltid över av bär till sommaren och tenderar då att ligga mot marken. Älskar att jag i år är förutseende och planerande gällande trädgården. Tidigare har jag gjort mycket på uppstuds och väldigt impulsivt och oplanerat, på grund utav min adhd har jag förstått nu med facit i hand.

En recap

Nästa stop var Ulriksdalsträdgård som är en stor favorit. Allt är vackert och inspirerande! Hit åker jag gärna för att bara insupa atmosfären.

En recap

Den här krukan var nyinkommen och fick följa med mig hem. Terracottakrukor for the win!

En recap

I år har jag bara satt purpur basilika och en sorts salvia så några klassiska örter som persilja, timjan, koriander, mynta och rosmarin ska inhandlas och placeras i krukor i odlingen är det tänkt.

En recap
En recap

Det blir till att besöka Ulriksdal snart igen och inhandla de där kryddorna.

Det blev en lång summering! Önskar er en fin onsdag <3

Alexandra · 10 months ago
Så mysigt inlägg! Klickade hem både skorna och toppen

Emily Slotte · 10 months ago
Vad glad jag blir att du tycker det <3

Rebecka · 10 months ago
Så fint! Får jag fråga vad du har för storlek i tröjan? Tack!

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

[email protected]

instagram emilyslotte