Cafégardin

2 years ago

En av de första sakerna vi ville ta tag i när vi flyttade in i vårt nya hus var den lilla gästtoaletten. Det visade sig snart att den inte bara var rent av ofräsch utan också ur funktion och saknade varmvatten. Jag ska visa er lite före och efter bilder när det blivit helt klart med belysning och lite annat.

Cafégardin
Cafégardin

Inne på den lilla toaletten finns ett jättestort fönster som ger ett otroligt fint ljus till rummet. Även om de bara är några kvm stort så gör fönstret att det känns större och rymligare. Syftet med gardinen är att mjuka upp och skapa skydd för insyn. Frostningen på fönstret kändes inte alls lika härlig som ett fint tyg.

Tyget kommer från Helene Blanche och heter Drop Linen i färgen Emerald.

Cafégardin
Cafégardin

Förra året skrev Johanna Bradford ett blogginlägg om deras cafégardin i deras badrum och där ifrån kom inspirationen till den här gardinen. Hon har även just det här tyget i sitt matrum som en cafégardin vilket jag tyckte var så fint och snodde rakt av till vår gästtoalett.

Gardinen har verkligen en enkel konstruktion och jag som inte alls är high på symaskin lånade grannens (min är borta i flytten) och skred till verket. Jag sicksackade alla kanter och fållade sen långsidorna. Kände mig som ett riktigt proffs! Jag hade till och med tålamod med diverse strul med undertråden, DET hör inte till vanligheterna. Den där outredda (ja jag står i kö sedan två år) adhd gör sig ofta påmind i lägen som dessa men skam den som ger sig!

Vidare så strök jag ner underkant och överkant ett par cm för att skapa kanaler för gardinspiralen. Gardinspiral med små krokar finns att köpa på bland annat Jysk och Åhléns. Sedan fäste jag de små krokarna i fönstret och de andra i gardinspiralen och förde in i gardinens kanal. Vips upp i fönstret! För att få till det där rynket lade jag till 10cm på bredden inna jag klippte till tyget.

Cafégardin
Cafégardin
Cafégardin
Cafégardin
Cafégardin

Jag tycker det blev väldigt fint och det gav verkligen den där värmen till de lilla rummet som jag eftersökte!

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

[email protected]

instagram emilyslotte