Jag hör till skaran som älskar att äta frukost! Jag klarar absolut inte av att hoppa över den utan min kropp kräver sitt så att säga. I veckan gjorde jag en kylskåps-rensnings-frukost då vi ligger lite efter med handlingen. Ihopplocket resulterade i en tallrik med Turkisk yoghurt och ugnsrostade persikohalvor med hasselnötter. Riktigt gott!
Som alltid så höftar jag och jag råder er att göra detsamma utifrån vad ni har hemma.
1 persika (gärna lite övermogen)
Kanel
Äkta vaniljpulver
Lönnsirap
Turkisk yoghurt
Rosmarin
Hasselnötter
Skär persikan i två delar och ta loss kärnan. Skala dem om ni vill men jag la dem som det var i en ugnsfast form. Strö kanel och vanilj över halvorna och ringla lönnsirap över. Hacka hasselnötterna och lägg dem tillsammans med persikorna i formen. In i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter eller tills de fått lite färg.
Fördela den turkiska yoghurt i en tallrik. Lägg de varma persikorna uppepå och häll över eventuell vätska. Strö hasselnötterna över och toppa med färska rosmarin och lite kanel. Ät och njut!
Trevlig helg! / fredagslistan / ifrågasätt | Tankebubblor · 3 years ago
[…] VECKANS MAT-TIPS:Jag tänkte testa detta: Turkisk yoghurt med ugnsrostad periska och hasselnötter. […]
Trevlig helg! / fredagslistan / ifrågasätt – Tankebubblor · 3 years ago
[…] VECKANS MAT-TIPS:Jag tänkte testa detta: Turkisk yoghurt med ugnsrostad periska och hasselnötter. […]