Turkisk yoghurt med ugnsrostad periska och hasselnötter.

2 years ago

Turkisk yoghurt med ugnsrostad periska och hasselnötter.

Jag hör till skaran som älskar att äta frukost! Jag klarar absolut inte av att hoppa över den utan min kropp kräver sitt så att säga. I veckan gjorde jag en kylskåps-rensnings-frukost då vi ligger lite efter med handlingen. Ihopplocket resulterade i en tallrik med Turkisk yoghurt och ugnsrostade persikohalvor med hasselnötter. Riktigt gott!

Som alltid så höftar jag och jag råder er att göra detsamma utifrån vad ni har hemma.

1 persika (gärna lite övermogen)

Kanel

Äkta vaniljpulver

Lönnsirap

Turkisk yoghurt

Rosmarin

Hasselnötter

Skär persikan i två delar och ta loss kärnan. Skala dem om ni vill men jag la dem som det var i en ugnsfast form. Strö kanel och vanilj över halvorna och ringla lönnsirap över. Hacka hasselnötterna och lägg dem tillsammans med persikorna i formen. In i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter eller tills de fått lite färg.

Fördela den turkiska yoghurt i en tallrik. Lägg de varma persikorna uppepå och häll över eventuell vätska. Strö hasselnötterna över och toppa med färska rosmarin och lite kanel. Ät och njut!

 

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

[email protected]

instagram emilyslotte