Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus! | June 16, 2021 | The Way We Play

Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus!

1 year ago

Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus!

Tidig vår bestämde vi oss för att vi inte längre ville bo kvar i de hus och område som vi bor idag. Vi älskar läget, huset och trädgården men det är inte samma sak här som det var när vi valde att flytta ut till Norrtälje för drygt fem år sen. Då stod huset ensamt med skog, ängar och öppna fält runtomkring. Vi hade inte en enda nära granne och det var precis så vi ville ha det, lagom ensligt men också nära till Norrtälje. Idag har skogen skövlats och det byggts överallt omkring. Ett nytt område växer fram. Det är inget ont i det men de är inte vad vi vill ha, vi vill ha det där lagom ensliga, tysta och vidder utanför fönstren så långt ögat når.

När vi väl hade bestämt oss så gick det fort. Vi la ut vårt hus till försäljning och höll tummar och tår för att det skulle gå vägen. Det gick undan och visningen slog rekord i antal spekulanter och budgivningen spårade. I mars stod vi alltså med ett sålt hus och inget nytt att flytta in i, äh det löser sig tänkte vi.

Veckorna gick och absolut INGENTING dök upp, det ekade tomt på hemnet på den typen av hus vi sökte och stressen började gnaga någonstans långt bak i huvudet. Visst hade vi satt ett långt tillträde till slutet av augusti men ändå, tänk om inte det där huset med stort H skulle dyka upp?

Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus!
Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus!
Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus!
Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus!

En lördag i slutet av mars var vi på middag hos min syster då hon visade mig sin telefon och de hus som precis dykt upp på hemnet. Där var det! Det var i DET huset som vi skulle bo, jag kände det direkt och fick ett helt sanslöst adrenalin påslag. Jag mailade mäklaren direkt och tiggde om en privat visning. Jag ringde även på söndagen och fick tillslut tag i honom och vi blev bokade på en tisdagsvisning med x antal andra intressenter som hört av sig i samma iver som vi. Skit också.

Väl på plats med en drös andra familjer kände både jag och min man att det här var vårt hus, hit skulle vi flytta! Vi la ett bud långt över utgångspris och hoppades innerligt att vi lyckats skrämma bort några intressenter men icke. Det blev en lång budgivning trots att huset aldrig gick till ordinarie visning men vi vann! Vårt absolut sista bud som var långt över vårt tänkt tak blev tillslut det vinnande, pust.

Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus!
Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus!
Vi ska flytta ~ allt om vårt nya hus!

Huset är byggt på slutet av 1800-talet och kallas idag för Klockargården då det verkat som Klockarbostad, skola och prästgård under åren. Det är ett gediget timmerhus på ca 280kvm med en takhöjd mellan 2.7-3.3 m. Rymden är verkligen påtaglig i hela huset och rummen är så härligt stora och ljusa. Vi har varit på besök ett flertal gånger hos de nuvarande ägarna som berättat mycket historia och anekdoter om huset. Sådant älskar jag verkligen! Skolböcker, tavlor och bänkar finns fortfarande bevarade, hur mysigt?

På husets övervåning finns det idag en stor råvind ovanpå den stora skolsalen, detta kommer bli vårt första (stora) projekt. Här ska det bli barnrum och ett allrum för de små att hänga i. Det är mycket som ska falla på plats och vi vill verkligen att allt ska bli precis som vi vill ha det. Jag försöker andas och tänker att jag inte ska springa för fort för att sedan ångra val vi gör, men det är svårt.

Det finns mängder av saker som vi vill göra, allt från nytt kök till att måla om men jag ska försöka ta ett rum i taget och inte stressa. Jag vill njuta av processen och känna in. Det kommer säkerligen vara fullt kaos de första månader men so lets be it. Tur att vi har den mest otroliga trädgården att gå ut och andas i iaf! Hänger ni med på resan?

J · 1 year ago
Det ser helt fantastiskt ut

Emily Slotte · 1 year ago
Visst gör det :) Längtar!

Ann · 1 year ago
Vilken hus- och trädgårdslycka. Grattis!

Emily Slotte · 1 year ago
Tack <3 Det känns helt overkligt!

Annika · 1 year ago
Så fint :) Blir ni fortfarande kvar i Norrtälje eller byter ni kommun? Mvh Annika

Marie · 1 year ago
Grattis till ert nya hus! Ska bli spännande att följa er resa!

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte