Rabarberkompott till frukost eller efterrätt!

3 years ago

Rabarberkompott till frukost eller efterrätt!
Rabarberkompott till frukost eller efterrätt!
Rabarberkompott till frukost eller efterrätt!
Rabarberkompott till frukost eller efterrätt!

I år glömde jag bort att sätta en hink över rabarbern för att få den där tidiga glasrabarbern. Det gjorde dock inte så mycket då jag upplever att rabarbern kom väldigt tidigt i år. Vi har en gammal planta som är otroligt stor och frodig och i år är den redan gigantisk! Nu gäller det att plocka, plocka.

I förra veckan och över helgen var min syster hos oss och vi gjorde årets första rabarberkompott ~jösses så gott det är! Smaken av sommar upphöjt till tusen! Det är så galet gott att ha på frukostyoghurten, gröten eller varför inte i en efterrätt med ricotta, kesella, grädde eller glass? Ni hör ju, möjligheterna är oändliga! Ha gärna de rostade bovetet jag tipsade om här om veckan till.

Vi tog 3-4 stammar, skivade i bitar och blandade i en kastrull med vanilj, lite rörsocker och en handfull jordgubbar. Det går att göra lite hur som helst men det här var så enkelt och blev supergott! När kompotten kokat ihop sig så zestade vi i lime och hällde upp i en burk och ställde i kylen ~så gott!

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

[email protected]

instagram emilyslotte