Lördagsfrukost och hej nya bloggen!

6 months ago

Lördagsfrukost och hej nya bloggen!

Äntligen är jag här! Med ny blogg mitt i en snöblandad vår! Precis när livet börjar kännas så där sprudlande och varenda litet frö har börjat gro i varje ljust fönster- då börjar jag blogg igen! Det känns verkligen som en nystart efter två månaders paus och jag är otroligt glad över att få vara en i gänget här hos The Way We Play igen. Jag vet inte om ni minns att jag faktiskt haft min blogg här tidigare? Det var när jag var gravid med Blake som jag tog upp bloggandet här då TWWP var nystartad av Louise och Karolina.

Lördagsfrukost och hej nya bloggen!

Så nu är vi här, en lördagsförmiddag i slutet av april. Snön yr utanför fönstret och hela matrummet svämmar över av dahliaknölar på uppvak, pelargonsticklingar, frösådder och en frodig Rumslind. Mitt i detta har vi ätit frukost och jag förbannar de faktum att jag inte kan flytta ut mina sådder till växthuset ännu. Våren i år är verkligen lynnig och tittar jag på prognosen 10 dagar framåt så ser det fortfarande ut som att det är minusgrader på natten här hos oss. Det får helt enkelt vara en safari av växter en stund till.

Sen har vi det här med att vi HAR KÖPT HUS! I juli ska vi flytta 7 minuter norröver till en gammal skola från 1875. Dilemmat med alla sådder har jag inte löst ännu då de brukar behöva pillas ner i juni när frostrisken är över och slutet av juli är på tok för sent. Jag försöker flirta in mig hos nuvarande ägare för att få en tidigare inflytt och hoppas innerligt att det går att lösa alternativt att blommorna får flytta före oss. Jag tror dock att det är svårt att pilla ner det hundratals små plantorna i de befintliga rabatterna. Ja ni hör ju, dilemma.

Lördagsfrukost och hej nya bloggen!
Lördagsfrukost och hej nya bloggen!
Lördagsfrukost och hej nya bloggen!

Nu har klockan gått från frukost till lunch och jag sitter fortsatt med grapefrukt och te i ruffsigt hår vid köksbordet. Låt oss göra så att vi hörs snart igen! Det känns som att den här våren är fylld med så mycket jag vill dela med er.

Sanni · 6 months ago
Såå härligt att du börjat blogga igen! Du kanske kan sätta iaf en del plantorna i pallkragar med pall under, som du sedan kan flytta till ert nya ställe?

Emily Slotte · 6 months ago
Vad kul att du tycker det! Ja men det kanske går? Är lite osäker på hur du menar med "pall under" ?

Sanni · 6 months ago
Aah var lite otydlig. Tänkte att man kan ha en pallkrage som man kan sätta över en lastpall, och på det sättet är det enkelt (men säkert tungt.. ) att förflytta. Bra bilder och förklaring här: https://www.sarabackmo.se/vad-ar-pallkragar-for-nagot/

Emily Slotte · 6 months ago
MEN vad smart!! Tack för det tipset :)

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte