Well hello you!

9 months ago

Long time no see osv! Det känns som (och det var) en hel evighet sen jag bloggade och jag har saknat det! Ibland blir saker som berg att bestiga och lite så har det känts. Jag tappade tråden i november och har haft svårt att hitta den igen. Men jag tänker helt enkelt att vi börjar om, ett nytt kapitel.
Just på pricken nu känner jag en viss harmoni i livet, inget fulländat alls men ändå ett lugn. Jag känner att jag får ihop arbetslivet, familjepusslet och den oh så viktiga återhämtningen som jag lärt mig att inte tumma på. Efter min sjukskrivning förra året så har vikten av återhämtning fått ta en större plats och jag övar på att ge mig själv just detta. Det kan vara allt från att ta en promenad till att se en serie eller meditera. Det viktiga för mig har varit att förstå att den där promenaden inte är spunnen ur mitt ego utan för både mitt välbefinnande men likaväl för att de omkring mig ska må bra. Jag blir en hundra procent bättre mamma/partner/vän om jag får återhämta mig i mellan åt. Just det har varit en insikt för mig även om det kan låta som den mest banala sak.  Mitt finaste skåp har genomgått förändring och fått sig en ny vår-skrud! Kulören heter Kokos och kommer från Jotun.Just nu ligger våra tankar i att flytta. Vi vill verkligen hitta huset med stort H och där vi tänker oss att vi ska bli gamla. När vi flyttade ut till Norrtälje för snart 5 år sen så ville vi flytta ut på landet, ha skogen in på husknuten och kunna gå utanför altandörren ostört. Idag är läget ett annat där vi bor då Norrtälje växer och staden blir större. Runt oss har det nu tillkommit ett flertal hus och fler ska det bli. För den som vill ha grannar, bo i en gemenskap och ha kompisar runt knuten är det här läget optimalt men det är inte det vi ville.
Vi letar högt och lågt, vitt och brett men vi har några saker vi helst inte vill tumma på. Vi vill ha charm, närhet till vatten, en stor trädgård för odling och ett lugn. Det är vårt absolut största mål 2021 – hitta DET huset!
Så vad har annats hänt? Jag märker ofta att närminnet sviker mig såväl som att hitta det rätta orden. Man pratar om att man under en tid av utbrändhet “bränner” en liten del av hjärnan som sen inte kommer tillbaka. Well I hope it does, det är fruktansvärt enerverande att inte hitta ord eller minnas vad som hände för ett par veckor sen. Låt oss göra så här, vi är här och nu och blickar framåt.  Just nu planeras det för fullt för två stora produktioner som jag ska göra nu under den kommande månade. En produktion tillsammans med Caroline som jag ofta jobbar ihop med och en för ett varumärke jag håller extra varmt om hjärtat. Jag njuter lite i smyg av att vi bara är i februari och att året alltid startar lugnt, att inte vara överhopad av deadlines och jobb. Försöker tänka att det ger sig och kommer igång sen men att jag just nu behöver den här typen av takt.
I övrigt tror jag det är som för det flesta runt mig, livet står fortfarande lite på vänt i den Covid värld vi lever i. Vi gör inga storslagna planer, reser inte och planerar inte några semestrar in i detalj. Vi tar veckorna som de kommer, planerar in mindre middagar, myser hemma med barnen och leker ute i snön. Snön sen, vilken helt otroligt vinter vi har! Jag som inte är en vintermänniska alls ser ändå charmen i den här Bullerby scenen som utspelar sig utanför vårt fönster. Jag älskar när årstiderna ger kontraster och inte hamnar i grå-träsket där solen knappt visar sig och naturen är i vila. Och vet ni, snart är det mars och det betyder att vi äntligen ska sätta våra fingrar i jorden igen! Jag är så otroligt pepp på odlingslivet 2021 så ni anar inte.
Det känns ljuvligt att vara igång igen! Hoppas ni hänger med mig här 🙂

Nathalie · 9 months ago
Du tar så fantastiska bilder! Får man fråga vad för kamera du använder och/om du redigerar bilderna innan du lägger upp dem? Jag blir iaf väldigt inspirerad av både din Instagram och Blogg! Ha en fin dag

Emsloo · 9 months ago
Hej! Tack snälla! Jag har en Canon 5D IV och använder oftast ett 50mm 1.4 objektiv. Jag redigerar alltid i Lightroom innan jag publicerar :)

Elisabeth Johansson · 9 months ago
Missed you

Emsloo · 9 months ago

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte