Sockrade saffransknyten med vaniljkräm och vit choklad!

11 months ago

Du behöver

 • 50 g jäst
 • 5 dl mjölk
 • 1 ägg
 • 130g rumstempererat smör
 • 2 paket saffran
 • 1 1/2 dl strösocker
 • 1/2 tsk salt
 • 14 dl vetemjöl special

Vanilj- och chokladfyllning

 • 100 g rumstempererat smör
 • 200 g cream cheese
 • 1 dl strösocker
 • 1 vaniljstång
 • 100g vit choklad

Topping

 • smält smör
 • strösocker

Värm upp mjölken så den blir fingervarm. Lös upp jästen i mjölken och kläck i ägget. Mortla saffranen med lite av sockret och blanda ner tillsammans med resterande ingredienserna i mjölken. Knåda degen 5–10 minuter i en köksassistent. Degen ska helst vara liiite kladdig för att få riktigt saftiga bullar. Jäs under bakduk i cirka 40 minuter
Under jäsningen gör vi den ur-goda vaniljkrämen! Rör ihop rumsvarmt smör med cream cheese, socker och vaniljen från en vaniljstång. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred på fyllningen. Riv över den vita chokladen så den täcker hela degen. Vik sedan ihop degen på mitten och skär i 2 cm remsor. Tvinna ihop till bullar och lägg direkt på en plåt med bakplåtspapper. Det kan vara lite kladdigt men som sagt det gör att dom blir saftiga! Låt jäsa under en bakduk i ytterligare 30 minuter.
Grädda nu bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 8–10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna, pensla med smält smör och doppa i strösocker innan servering. Njut!’

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte