Dukning till höstens intima middagar.

12 months ago

Pandemi eller ej så fortsätter livet. Festligheterna som brukar prägla den här tiden på året uteblir, de stora middagarna byts ut mot små och intima hemma kring köksbordet med våra närmsta och livet tes stå på vänt. Mitt i allt detta känns det viktigare än någonsin att fortsätta leva, bara på ett annat vis.
Det kan känns smått och oviktigt men för mig gör just detta en stor skillnad. Att faktiskt göra den där fina dukningen, baka den där pajen eller lägga tid och kärlek på maten, trots att det inte vankas fest eller storbjudning.
I förra veckan släppte Svenskt Tenn sina juldekorationer för året vilket alltid är en härlig stund. I år förälskade jag mig på studs i kollektionen Vinterljus som Sofia Vusir Jansson formgett och gjort för hand tillsammans med små verkstäder runt om i Sverige – vilket hantverk! Det är som små smycken som jag kommer pryda granen med i jul precis som traditionen var under 1800 talet med vinterblommor som prydnader. Men varför vänta tills granen ska kläs? Dessa blommor passar så fint att ha runt servetterna i en dukning eller som dekorationer på bordet.  Jag älskar att duka lite udda i lager på lager och blanda spets med jute för att bryta av. I den här dukningen har jag använt mina otroligt vackra tallrikar från Jennies keramik och assietter från Svenskt Tenn. Hur fint passar Sofias vackra blommor in? Min fina vän Lisa <3Rustikt romantiskt – bästa ledorden i höst och vinter!
 

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte