Gotlandspärlor.

2 years ago

Så här års är Gotland riktigt mysigt. Jag älskar verkligen hösten här och den höga, friska luften. Sommaren har sin charm med alla popup butiker, loppisar och sommar öppna caféer men hösten är något annat. Nu sitter vi på färjan hem och jag tänkte att jag ska skriva ner några av mina favorit destinationer som vi besökt de här dagarna.
Vårt första stop blev till Ateljé Skogslyckan. Jag hann aldrig hit i somras och jag tror kanske att det var lika bra det. Nu i höstskrud var det otroligt vackert och det fanns helt magiska saker att fynda. Priserna var verkligen humana och jag fick med mig två små fat hem, mer blev det för min syster, pappa och Jenny. När det finns mängder av finheter kan jag ibland få svårt att sålla och sortera i huvudet, då slutar det allt för ofta med att ingenting får följa med hem.
Sex stycken sådana här vackra glas följde med min syster hem. Hur vackra? Jag tänker mig att hon kommer servera mig bubbel eller vin  i dem nästa gång vi är på besök.
Jag blev riktigt avis på pappa och Jenny som fick med sig 12 av de här skönheterna. Hur härligt med lemonad, vin eller att bara dricka vatten ur dessa? Älskar verkligen tunna glas på fot!
Vidare så åkte vi till Klintehamn och Warfsholm för lunch. Vinnie var på ett riktigt jag-behöver-sova-och-skulle-ha-ätit-för-länge-sen mood vilket tog lite udden av upplevelsen för mig. Dock så var miljön riktigt härlig och att se havet några meter utanför fönstret var slående! Hit kan man även åka för att övernatta eller bara ta en mysig fika.
Innan vi landade på ett av mina favorit ställen Berså (bilderna över) så besökte vi Style Mood en snabbis. Vinnie var i upplösningstillstånd vilket gjorde att kameran glömdes bort. Jag köpte dock mina första julpynt där, nämligen matta julkulor i olika gröna nyanser samt pappersfigurer från Broste i dimmigt rosa och créme vitt.
En sådan här kran tänker jag göra till växthuset, hur fin? Frågan är bara vad det är för blomma/gräs/växt?
Berså tog vi en snabb go-fika och kikade på alla finheter. Igen, för mycket fint gör mig handlingsförlamad. Jag ångrar dock djupt att jag inte köpte på mig lite vackra torkade buketter. De hade satt ihop dem så fint! I övrigt hade de som vanligt vackra kuddar, plädar och keramik to die for. Alltid värt en omväg!

Eva · 2 years ago
Hej I kransen är det torkad lin frökapsel

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte