Ett härligare frilansliv.

2 years ago

I mitt yrke som kreatör och fotograf jobbar jag en hel del hemifrån, nästan uteslutande om jag ska vara helt ärlig. Mitt hem är min studio vilket både är på gott och på ont. Jag är sällan helt ledig och mitt hem är allt för ofta utsatt för olika kreativ projekt. Mitt i detta som är väldigt härligt och en ynnest så är baksida att man inte har några direkta kollegor eller mysiga fikastunder att prata strunt under. Små saker som jag på mitt eget vis fått klura ut hur jag ska få till för att känna lite extra lyx och glädje under en arbetsdag.
Jag har tidigare berättat om mitt samarbete med Siemens och deras espressomaskin EQ.9 Plus. Ett samarbete där jag fått testa just den här maskinen som med ett enkelt knapptryck kan ge mig en kaffeupplevelse utöver det vanliga! Eftersom jag ofta kan sakna den där takeaway cappuccinon som jag tidigare kunde ta med mig till jobbet så är det här ett substitut som överträffar den där takeaway muggen med råge!
Jag har förinställt min favoritkaffe som är en cappuccino som är inställd på att vara extra stark och 96 grader varm. Styrkan beror helt på vilka bönor vi använder men nu har vi hittat våra favoriter och då är den här kombon perfekt enligt mig! Det är väldigt enkelt att experimentera med olika bönor då espressomaskinen har två bönbehållare och två separata keramiska kvarnar som maler bönorna. EQ.9 Plus har kaffesorter som americano, flat white, ristretto, espresso, espresso macchiato mfl så när jag har kundmöten eller kreativa dagar med likasinnade så kan alla få välja sin favorit. Lite som att ha ett café hemma!
Den här espressomaskinen har inte bara gjort att min arbetsdag fått en extra guldkant utan den har även förenklat vår vardag med tre barn och hund. Att enbart behöva ställa dit mjölkbehållaren och med ett knapptryck få sig en perfekt tillred kopp kaffe efter att vi klivit upp ur sängen på morgonen är lyx om något! Vidare så ångrengör maskinen automatiskt efter varje mjölkdryck, så otroligt skönt! Vill ni läsa mer om EQ.9 Plus så kika in här.
Är vi fler som jobbar mycket hemifrån? Dela gärna med er av vad ni gör för att sätta lite guldkant på arbetsdagen!

Emsloo · 2 years ago
Tusen tack Charlotta!

Mia · 2 years ago
Fantastiska kaffemuggar, var kommer de ifrån? Fantastiskt hem i övrigt också.

Emsloo · 2 years ago
Åh tack! De kommer från Kajsa Cramer, så härliga att dricka ur!

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte