En söndag vid växthuset.

2 years ago

Det har varit en riktigt skön höstdag idag. Helt vindstilla, perfekt temperatur och hög, frisk luft. Jag har på riktigt njutit av att göra trädgården redo för den kallare årstiden vi nu går till mötes men också för våren som komma skall. 
Vi har planterat x antal lökar runt växthuset som beräknas blomma i april/maj. Jag har tryckt ner tulpaner, narcissus, kungsängslilja och massor av fler olika lökar vilket har gjort slakten av alla dahlior något lättare. Det kändes så makabert att klippa ner det som blommat så fint hela sommaren och se hur de nu är vissnat och blivit grå av frosten. Nu är jag iaf snart klar och ska placera de knölarna jag vill spara i papperslådor på flis i vår snickarbod. Hoppas de ska klara sig fint där. Mot växthuset gjorde jag som en spaljé av bambupinnar i somras. Rosorna och de två klematis som jag satt mot den har verkligen vuxit till sig från att knappt nå upp till den första pinnen. De ska bli kul att se hur de växer på sig till nästa år. Jag hoppas innerligt att de ska klä hela väggen och ringla sig upp på taket inom en snart framtid.
Min vän Lisa som är här några dagar och myser med oss gjorde en stor krans av bland annat Fläder som ska få sitta i växthuset.  Det är verkligen med enkla medel man kan skapa en ombonad känsla. Att göra en egen krans är en sådan sak! Det blir så otroligt härligt både i ett växthus eller varför inte över matbordet inne?

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte