Julförväntningar och tankar kring paketberg!

3 years ago

Känner ni precis som jag den där pirriga längtan efter jul och allt vad det innebär? Jag har nog aldrig någonsin satt upp en julstjärna tidigare än andra advent och än mindre ätit lussekatter och gått bananas på att ha kardemumma i kaffet! Jag brukar verkligen vara sen på bollen med allt var förberedelser heter men i år känner jag mig förväntansfull.
Jag har bestämt mig för att andas mig igenom december och sänka tempot som annars brukar vara högt just under denna månad. Jag har valt att säga till alla omkring att vi enbart fokuserar på barnen i jul. Jag och Christian ska inte köpa presenter till varandra och vi ska inte köpa berg med saker till barnen heller. Vi skippar helt enkelt alla “kring” julklappar som vars syfte nästan bara blir att dryga ut berget under granen. Vi kommer vara många som firar jul tillsammans så jag vet att det där berget ändå kommer vara orimligt stort och att barnens ögon kommer lysa och att många drömmar kommer gå i uppfyllelse. Det sitter inte i antalet julklappar enligt mig utan i kvalitén av dem, vilket såklart sitter i betraktarens ögon.
Hur ser ni på det här med julklappar? Jag har pratat med så många om just det här den senaste tiden och det känns som vi är ganska eniga i att minska köphetsen kring jul och faktiskt i allmänhet. Att köpa saker man verkligen, verkligen vill ha och som är genomtänkta är så viktigt i dagens slit och släng samhälle tycker jag. Det lönar sig faktiskt att tänka både en och två gånger på den där kappan man vill köpa eller de där stolarna. När tanken fått nötas en stund så brukar många saker fall av mig och jag tänker “äh jag behöver inte det där” eller så blir det som med några stolar jag nyligen beställt “jag älskar dem lika mycket nu som för ett år sen, jag slår till!”. Jag som i mitt yrke tipsar mycket om produkter, taggar och genom det bidrar till vill-höver-samhället försöker verkligen tänka till, även om det såklart är svårt och jag är ingenstans i detta perfekt, men jag försöker OCH jag tänker efter.
Det här inlägget landade i att handla om något helt annat än vad jag tänkte när jag hällde upp mitt kardemumma kaffe i koppen och lyssnade på en sovandes Vinnie bredvid. Jag vill så gärna höra er åsikter i ämnet, högt och lågt!
 
 

Mikaela · 3 years ago
Så bra i lägg och igenkänningsfaktor! Du är så klok! Tror det är många som glömmer att njuta av julen som den är och att bara få dela dagen med de personer som hålls kära. Så viktigt set du skriver, kvalité slår alltid kvantitet! Jag har nöstan aldrig sett framemot julen, den här blivit förknippad med besvikelse och dåliga minnen, men i år känns annorlunda då det är första julen med min lilla guldklimp och hon är förväntansfull så vi har redan satt upp pynt. P.s. du ser helt fantastisk ut i setet från apartoftheart! ❤

Sara · 3 years ago
Håller så med dig! Känner smått panik av tanken på julklappsbekymmer. Har bett familj och släkt att bara köpa EN sak var till vår son, och att vi vuxna inte köper något alls till varandra. Känns så skönt!!

Sandra · 3 years ago
Håller med. Får panik över hetsen kring allt köpande. Det förtar hela glädjen över advent och jul. Vi har i år minskat drastiskt på inköpen till våra fyra barn. De får ett par klappar var, något som de verkligen har önskar sig. Försöker bearbeta släkten med attvi vuxna inte ska köpa till varandra men de har inte riktigt gått hem än. Hälsningar Sandra

Hannah · 3 years ago
Håller helt med dig! Vi satsar också på kvalitet och inte kvantitet. För vår planets skull om inte annat✨

Emsloo · 3 years ago
Precis Hanna! Önskar dig en fin dag!

Tora · 3 years ago
Hej! Så fint inlägg! Jag undrar var din adress kommer ifrån? Allt gott!

Bella · 3 years ago
Har sagt varje år att vi ska dra ner på konsumtionen. Har t.o.m. bokfört allt jag köpt till varje barn under åren (vi har 3) och julklappar för 3000:-/unge är helt galet! Mår faktiskt dåligt över konsumtionen så detta året ska jag skärpa mig. Har inte köpt en enda julklapp än.. Vågar inte ens fråga..men vart finns din fina rosa dress/pyjamas? :)

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte