Det här med att duka fint men praktiskt!

3 years ago

När man har småbarn hemma så blir det lätt att man skapar sig begränsningar. En sådan är tex att man plockar bort allt skört från låga bord och hyllor när den lille börjar gå och en annan är att inte duka sådär fint som man egentligen vill. Man tänker att det är opraktiskt och ändå kommer kastas i tvätten någon timme senare när kladdiga fingrar varit i farten, känner ni igen det?
Just det där sista har jag det absolut bästa botet på! Hemtex grymma avtorkningsbara dukar! Då syftar jag inte alls på den där klassiska vaxduken som vi alla säkerligen sett ett par gånger under uppväxten, nej dessa är SÅ fina! Det finns i olika mönster och färger och den här med vackra fåglar är helt magisk.
En sådan duk löser enkelt problemet med findukningen, för den har jag nämligen under! Jag kör minst en fin linneduk med en av höstens absoluta måsten – en bordsfilt under. Jag har aldrig använt mig av bordsfilt tidigare men det gör dukningen lite mjukare och härligare för att inte tala om att det skyddar bordet. För att inte Vinnie skulle tvinna in sina ben i duken drog jag ihop den på sidan med en gardintofs!
Just en festdukning behöver alltså inte vara så avancerad för att vara härlig. Mina bästa tips är att tänka lager på lager av linne och kanske en mönstrad avtorkningsbar duk på, använd kökshanddukar som servetter och fylla bordet med blommor i fina vaser. Svårare behöver det inte vara! Att sedan bjuda in de man tycker mest om och samlas runt ett mjukt dukat bord är det bästa jag vet!
Om en vecka är det dags för årets mama där Hemtex står som en av sponsorerna. Jag är verkligen taggad på att träffa alla härliga mamas och samlas på just detta sätt, runt ett härligt dukat bord med smarrig mat på tallriken och god dryck i glasen!
Kika in alla produkter som jag stylat med här! Fram tom 30/11-18 får du 20% på ett helt köp hos Hemtex med koden EMILY, gäller på ordinarie pris. Happy shopping!

Charlotta · 3 years ago
Så härliga bilder!

Emsloo · 3 years ago
Tusen tack!!!

Anna · 3 years ago
Underbar inspiration.. hoppas du delar med dig av lite inspo med juldukning framöver också

Emsloo · 3 years ago
Ja men absolut! Det gör jag gärna:)

Evelina · 3 years ago
Hej! Vad är det för kod på den där fina väggfärgen? Mvh Evelina

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte