Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Fem användbara tips vid vattkoppor! | October 24, 2018 | The Way We Play

Fem användbara tips vid vattkoppor!

4 years ago

Jag fick så otroligt många bra tips och knep i förra veckan när Blake hade piken av vattkoppor. Han hade det riktigt kämpigt nattetid med att det kliade och han skrek timmar i sträck, en riktig mardröm för honom och oss. Tusen tack för att ni engagerade er här och på instagram med era råd, det var verkligen guld värt! Jag har samlat de tips vi fick användning av och som fungerade på Blake.
Nummer 1. Ge alvedon! Alltså inte läkemedel med ibuprofen som ipren, det hade jag verkligen ingen aning om innan! De kan i värsta fall ge svåra infektioner. Vi gav alvedon så att de överlappade under de värsta dagarna.
Nummer 2. Potatismjöl! Det första dygnet hjälpt det att smörja Blake med kallt potatismjöl över hela kroppen, nästan till överdrift. Hans lakan var helt täcka i det och till en början hjälpte det bra.
Nummer 3. Bada och återigen bada! Blake badade svalt och gärna med lite såpa i vattnet som torkade ut kopporna snabbare. Han låg som en fisk i badkaret morgon, kväll och natt. Ett annat tips jag fick var att använda hård tvål istället för rinnande då den tenderar att vara mer uttorkande.
Nummer 4. Det finns ett receptfritt kylskum som heter Poxclin. Detta ska förvaras i kylskåpet och smörjas på prickarna. Det här fungerade verkligen bra för Blake när det kulminerade och potatsimjöl hade slutat fungera. Jag la ett litet lager på de värsta områdena. Poxclin är även antibakteriell vilket är bra om någon koppa blivit sönderkliad.
Nummer 5. Vädra! Vi vädrade ut rummet som Blake sov i och läta honom sova i enbart blöja/kalsonger. Så fort han blev varm och gosig så började det klia ännu mer och hade han väl börjat klia så hade han svårt att sluta. Under dagtid hade han på sig tunna, svala kläder.
Jag hoppas innerligt att era barn får milda varianter av vattkoppor! Vi inväntar fortfarande att Vinnie ska få det, de lär handla om vilken dag som helst nu.

Anna · 4 years ago
Hade jag varit du så hade jag vaccinerat vinnie. Även om han skulle få koppor så blir det en mildare variant tack vare vaccin. Vi har vaccinerat vår 4 åring och hon har sluppit. Man vaccinerar två gånger med några veckors mellanrum. Nästan alla länder i väst har vaccinet i sitt program utom i Sverige men planen är att det även ska ingå hos oss. Vi kommer alltså att vaccinera alla barn i vaccinations programmet här också men tar tid pga byråkrati. Är läkare och sett väldigt många barn lida i vattenkoppor. Så onödigt när det finns vaccin. Kostar Dock en del tyvärr men snart är det gratis. Dagens tips :)

Emsloo · 4 years ago
Jag ringde faktiskt till BVC och 1177 när Blake blev sjuk av just den anledning. De sa att de troligast var så att Vinnie redan smittats och att de då inte skulle hjälpa något vidare? Innan Blake blev sjuk så visste ja inte ens att vaccin för vattkoppor fanns! Hade jag vetat det så hade de båda blivit vaccinerade innan. Jag är verkligen en förespråkare för vaccin :) tack för din input!

Anna · 4 years ago
Varsågod men dom har fel. Ring till vaccinations ställen direkt. De är mera pålästa. OM han är smittad är det för sent för att han ska undvika att få, det stämmer men så länge det inte brutit ut kan man vaccinera. Då sätter immunförsvaret igång direkt att producera abtikroppar så när det väl bryter ut får man faktiskt mildare symptom och en lindrigare process. Inkubations tiden är lång vid vattenkoppor. Och immunförsvaret börjar direkt att arbeta efter sprutan. Lycka till!

Emsloo · 4 years ago
Ja du har såklart rätt! Skulle ringt dem istället. Ingenting än på Vinnie men några dagar till kan det ju ta. Tack!

Lisa · 4 years ago
Håller tummarna att Vinnie får det lindrigare! När vi hade vattkoppor här hemma så hade vår 1,5 åring det väldigt lindrigt, kanske 30 koppor och var ganska oberörd. Vår 4 åring däremot hade det MYCKET värre och hade över 300 koppor och tyckte det var SÅ jobbigt. Det måste inte vara samma upplevelse för båda barnen, hoppas på det för er skull!

Emsloo · 4 years ago
Jag håller tummarna! Ingenting ännu men de har några dagar på sig än.. kram!

Arvid · 4 years ago
Är 14 och har just nu vattkoppor över hela kroppen (väldigt väldigt många) önska att jag hade vattkoppor när jag var yngre. Har gått med feber i 3 dagar och kan inte sova på grund av kli

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte