Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Nymålat kök och en enkel guide! | July 3, 2018 | The Way We Play

Nymålat kök och en enkel guide!

4 years ago

Att måla kök måste jag snart kunna titulera mig proffs i, tycker ni inte? Under de två år som vi bott här så är detta tredje gången (gilt?) som jag sätter penseln i vårt gamla Ikea kök. Att måla kök är något jag förstått att många ser som övermäktigt och svårt men det är allt annat!
Jag har en förmåga att föda projekt hemma hos oss. Att måla om vårt vardagsrum som sitter ihop med köket i en mörk beige, brun färg resulterade i att vårt gröna kök riktigt stack i ögonen. Jag är inte sen att anta ett projekt så det blev att åka till Nordsjö och spåna färg, ännu en gång.
Första gången jag målade om det klassisk vit/gula Ikea köket var precis när vi flyttat in. Då var det ett något större projekt än nu då jag var tvungen att rugga upp den lite glatta ytan med slippapper och då ta ut luckorna, en och en. Jag spacklade även över vissa hål med snickerispackel för att byta beslag. Det var verkligen värt varenda minut och resultatet blev superfint! Då hade vi även en annan bänkskiva och en annan typ av kakel, ni som inte sett det kan kika här. I övrigt är det precis samma kök! Ibland behöver det inte handla om att riva ut ett helt kök, inte alls. Att måla om luckorna, byta beslag, sätta in en ny bänkskiva och nytt kakel var betydligt mycket billigare och gjorde susen för att få det att kännas nytt och fräscht hos oss!
Den här gången valde jag att tvätta köket med målartvätt och sedan måla två lager med Nordsjös Ambiance Superfinish i kulören Misty Sarcelles. En fin beige, grå färg som verkligen skiftar i ljus och gjorde hela rummet både större och luftigare. En kompis till mig sa “hjälp vilken skillnad, man kan liksom andas” och då inte mena att de gröna var fult på något vis men de tyngde ner rummet. Något man inte alls reflekterade över när det var grönt men som man nu tydligt kan känna.

Emsloo · 4 years ago
Eller hur!! Tack för din hjälp!! Alltid ovärderlig ❤❤❤

Emsloo · 4 years ago
Jag har tagit pensel så att färgen gått ner i "väcken" sen med en liten roller! :)

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte