Om att välkomna ett litet liv & fira!

3 years ago

Att planera en graviditet och ställa sig in på att ett barn ska komma är en av de härligaste saker jag vet! Att pirrigt gå runt med den växande magen och fundera på vem som gömmer sig där inne är verkligen som att bära på en skatt, den finaste och dyrbaraste av dem alla! Det är få saker i livet som vi inte alls kan ha kontroll över och när en liten bebis ska födas är en av de få sakerna.
Även om en graviditet är planerad och önskad så är det inte alltid helt lätt att faktiskt förstå vad som komma skall. Jag minns när jag väntade Engla och hur jag inte alls var förberedd på vad det egentligen innebar att ha barn eller hur livet skulle bli efter hon kommit. Att man själv blir satt åt sidan i sitt eget liv var något helt nytt för mig och en otroligt lärorik upplevelse.
En babyshower för mig är så mycket mer än presenter och roliga lekar. Det handlar om att fira vad som komma skall med bebis och det nya livet samtidigt som det handlar om att ta hand om och visa uppskattning mot de blivande föräldrarna, i många fall mamman.
På de babyshowers jag deltagit i så har det alltid varit ett stort fokus på den blivande mamman. Vem vet, kanske dröjer det låååång tid innan man har tid att umgås och ses, skratta och prata ostört. Ta tillvara på ett tillfälle så som en babyshower att verkligen göra detta. Fyll på energi för den blivande mamman vars kropp och liv förändras successivt för var dag som går. Ge henne omåttligt med uppmärksamhet, ös med komplimanger, små presenter som ger lite extra glans över den annars rätt oglamorösa första tiden med bebis. Ge henne de första förnödenheterna såsom ett gäng extra paket Pampers New Baby blöjor som kommer hålla bebisen torr, våtservetter och puder för en röd liten rumpa. Sådant som är förbrukningsvaror och som alltid behövs! Låt den blivande mamman slippa tänka på det de första hon gör. Om man orkar så är det givetvis kul med en blöjtårta (kika in en superbra guide här) men har man inte tid så är det inte de viktigaste. Ta ut blöjorna ur paketen och slå in dem med snöre, det räcker gott och väl om orken och tiden inte finns.
Så mina tips för en lyckad, härlig och minnesvärd babyshower – SE den blivande mamman, ge henne en dag/kväll som tankar energi, förse henne med lite extra lyx inför den första tiden så som en skön bodylotion, mjuka underkläder eller sköna mjukisar. Se till att bunkra upp med de bästa blöjorna vi vet, Pampers New Baby, våtservetter och lite andra must haves som går som smör den första tiden. Det kan vara skönt och underlätta den första tiden.
Som ni vet så skapade jag tillsammans med mina bloggkollegor, Knivlisa, Annika och Vanja en varsin blöjtårta med Pampers New Baby blöjor. Ni fick chansen att rösta och – trumvirvel – JAG vann! Hurra och tack för era röster, så glad! Det vinnande bidraget ser ni alltså här över.

Du kan också göra en egen Pampers blöjtårta och vara med i tävlingen om en årsförbrukning av blöjor från Pampers. Lägg upp en bild på din bästa Pampers blöjtårta på instagram. Hashtagga #pampersbabyshower och pinga @tidningenmama och @pampersworld och du är med i tävlingen om blöjor från Pampers för ett helt år.
mama-redaktionen och Pampers väljer den härligaste Pampers blöjtårtan i slutet av juni. Vinnaren meddelas via instagram. Beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Om ni vill läsa mer om Pampers och deras grymma blöjor så kika in här.

Johanna · 3 years ago
Jag måste bara fråga vart den fina grå tröjan med volang är köpt? Såååå fin. :-)

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte