Hur gör man en blöjtårta?

4 years ago

Jag har aldrig tidigare gjort en blöjtårta men när min bloggkollega Knivlisa utmanar mig i Pampers blöjtårteutmaning så kallar jag in experthjälp. Visst hjälper ni mig att vinna? In och rösta här på er favorit. Börja med att samla allt fint ni vill pryda er blöjtårta med. Det kan vara allt från blommor till ett paket med nappar och våtservetter. Några saker som är bra att ha är ett bredare band och ett smalare, grillpinnar, gummisnoddar och ett par paket Pampers blöjor såklart, jag använde mig av deras New baby blöjor. Ska tårtan fraktas så kan det vara smart att klä den i tex cellofan.
Rulla ihop blöjorna och fäst dem med gummisnoddarna. Våra gummisnoddar tog slut på sluttampen så vi fick använda oss av hampasnöre, otroligt mycket mer tidskrävande.
Vill ni ha ännu fler tips så kika in denna videon eller läs mer här.

Sätt ihop blöjorna i grupper som du sätter ihop med vida gummisnoddar eller snöre. Sedan sätter du ihop blöjgrupperna så du tillslut ha en bra storlek på blöjtårtans bottenplatta. Sedan gör du så många våningar du vill ha, på samma sätt.
För att få stabilitet för du ner några grillpinnar i tårtans olika lager.
Ett dekor som vi gjorde till den här blöjtårtan var egna små flaggor, enkelt och dekorativt. Vi använde oss av gamla tapeter och tandpetare, lätt som en plätt!
Nu är det bara att dekorera din tårta, precis som du själv vill! Sätt band runt varje lager för att dölja alla gummisnoddar och snören är ett tips, ett annat är att använda just färska blommor. Jag tycker det gör det hela mer levande och vackert. Använd gärna något lekfullt som klossar, en snuttefilt eller liknande som gör det hela mer “barnvänligt”.
Tadaaa! Så här blev mitt bidrag till Pampers blöjtårteutmaning! Nu förlitar jag mig helt och hållet på att ni tycker att mitt bidrag är det absolut finaste av alla och att ni går in här och röstar. Genom att rösta har ni också chansen att vinna Pampers blöjtårtekit!
Nu tycker jag att alla ni som är i blöjtårtstagen lägger ut era blöjtårtor skapade med Pampers blöjor under #pampersbabyshower och taggar @tidningenmama och @pampersworld och har då chansen att vinna en årskonsumtion av just Pampers blöjor.
För att läsa mer om Pampers blöjor så kika in här.

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte