Floor love.

4 years ago


Slutet av förra veckan och hela vår helg har präglats av golv, golv, golv. Något som skulle bli en quick fix på torsdagen var inte över förens söndag kväll efter 22.
Jag har länge velat slipa upp våra kritvita, tok hemska golv i vardagsrummet/köket men har liksom inte fått tummen ur. När vi flyttade in i huset förra året så slipade vi upp alla golven i gamla delen av huset men bestämde oss för att avvakta med det här projektet. Nu hade de hunnit bli riktigt slitet, hackigt och fult så att slipa upp de kändes som ett måste. Vi bokade in samma företag som gjorde de andra golven och tömde de 35kvm stora rummet. På torsdag kväll var jag så ledsen och besviken då golvet iprincip var heltäckt med en grå/mahogny färg där kvistarna enbart gick att skymta under lagret av färg och lasering. Besvikelse delux! Det blev att ringa företaget som kom och tittade på golvet för att konstatera att de måste göras om. På fredag, samma sak igen. Upp tidigt, ut med barnen och tömma rummet på ALLT. Den här kvällen kom jag hem till ett total flammigt golv med vita partier, spill och kladd. Behöver jag säga att jag blev tokig!
I söndags kom de då en annan kille för att rätta till allt som blivit galet. Han höll på hela kvällen och när vi skulle gå och sova var han äntligen klar. Resultatet var perfekt! Halleluja säger jag bara! Vilken jäkla pers som trots allt känns väldigt värd nu när rummet fått en helt annan känsla. Jag älskar de råa i att ta fram trä och enbart lägga lite, lite vitlasering för att ta udden av de gula i furut. Vi får se om jag kommer ställa dit bord och matta, jag gillar de öppna och rena just nu.

Johanna · 4 years ago
Åååh så fint det blev!! Tråkigt att det strulat så men det ser ju verkligen ut som att det var värt det, underbart golv har ni fått! :)

Emsloo · 4 years ago
Ja SÅ värt det! Och stort tack :)

Emsloo · 4 years ago
Åh jag önskar att jag visste det. Tror de låg mkt i att han som till slut kom och gjorde det faktiskt hade god kunskap i just golv. De jag vet är att dom slipade, la en lansering med ytterst lite vitt och och sedan la en skyddande hinna på med liiiite vitt i. Jag ville ha golvet helt matt och de blev det verklige, underbart snyggt och rått! :)

Emsloo · 4 years ago
De är precis samma som vi har. Vi har öppet mellan kök och vardagsrum. Dock så har vi som två hus som sitter ihop som ett H så vi kunde lätt stänga igen mellan husen. Jag tycker inte de dammade jättemycket men såklart en del och definitivt efter tre gånger, haha. De gör så mkt att fräscha till golvet tycker jag så de va otroligt värt de för oss. Vi kunde gå på golvet dagen efter!

Madelene Engh · 4 years ago
Var med om precis samma sak, firman fick komma och göra om två ggr tyvärr slutade det med att jag lackade golven för dom fick inte till det. Tur ni fick till det och jäklar vad snyggt det blev! Nån gång kanske vi vågar testa igen men frågan är vem som ska göra det då vi bor i en liten stad med få som har kundskap tydligen.

Helene · 4 years ago
Älskar er soffa! Var kommer den ifrån?

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte