Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Färgval. | March 22, 2017 | The Way We Play

Färgval.

5 years ago

Att välja rätt färg är verkligen en utmaning. En färg på ett papper eller på en viss vägg eller i ett visst rum kan te sig så extremt olika! Allt beror på hur ljuset faller, om de kommer från söder eller väster etc. Just av den anledning är det svårt att genom enbart en bild på instagram välja färg till ett rum, här är det också viktigt att tänka på att fotografen kan ha använt filter och antagligen också justerat kontraster och ljus. Summan av de hela är kort och gott att köpa en provburk innan du målar ett helt rum (som jag alltid gör …)
Hur som helst så tänkte jag visa er flera bilder från några av våra rum hemma då jag vet att många av er är nyfikna på färgkoder, här kan ni tydligt se hur samma färg kan se helt olika ut beroende på ljuset.


Blakes färg är den färgen jag får absolut flest frågor om och jag tror många av er kanske upplever att den ibland ser grå ut och inte grön, som den faktiskt är. I Blakes rum använde jag mig av  Nordsjös Easy2Clean i färgen Deep Paris. De är en grå/grön färg som ger rummet en mysig och ombonad känsla. Jag har valt just Easy2Clean av den enkla anledningen att den är lätt att torka av smuts från så som färg, kladd osv. Easy2Clean är också en matt färg vilket är helt unikt med dom egenskaperna den har.

I vårt sovrum har jag använt mig av Nordsjös Ambiance Xtramatt NCS 1502Y. De är en lugn och mild färg som gör sig väldigt fint i just ett sovrum då den känns lugn och harmonisk. Som ni kanske vet sedan tidigare så är jag ett fan av matt väggfärg och då är verkligen Nordsjös Ambiance Xtramatt helt ljuvlig!
Precis som i Blakes rum har jag valt att måla in alla garderober för en enhetlig känsla. De jag gjorde då var att slipa ner garderoberna lätt med sandpapper och sedan måla dem med Nordsjös Ambiance superfinish i samma kulör som väggarna.

I somras målade jag om vårt kök från gul/vitt till grått. Det var ett av de första projekten jag påbörjade efter vår inflytt i maj. Det tar sin lilla tid att måla om ett kök och det gäller att vara noga med underarbetet för att färgen ska fastna ordentligt. I just kök så är belastningen på färgen hårdare än i ett annat rum. Här torkar du av ytorna oftare och de kan lätt utsättas för smuts och stänk. Jag valde även här Nordsjös Ambiance superfinish i kulören NCS 4500-N.
Du som är intresserad av en steg för steg guide hittar en här.


I Englas rum samt hallen utanför Blakes rum har vi använt oss av Easy2Clean av samma anledning som i Blakes rum. Ytor som utsätts för diverse lek, färg och kladd behöver vara lätta att torka av! Färgkoden är NSC S 2003-Y42R och är en varm grå färg, även kallat greige.

I vårt vardagsrum/matdel har jag redan hunnit måla om två gånger på 10 månader. Det är ett riktigt stort rum att måla så det är verkligen ett projekt vill jag lova! När vi flyttade in målade jag med NCS 1500N vilket är en väldigt kall ljusgrå färg som jag efter några månader tröttnade på. Jag ville få in lite värme i de stora rummet med 6 meter i takhöjd, sagt och gjort. I samma veva målade jag in några tavellister på en av väggarna, detta för att få en enhetlig känsla i rummet. Typen av färg blev som tidigare Ambiance Xtramatt i färgen Misty Le havre från Nordsjö. De är en varm greige/grön färg. Väldigt härlig!
Nu har jag nya projekt på gång! Hallen är nyligen ommålad och så även vår toalett. Bilder kommer i ett separat inlägg.

LIVSGLITTER · 5 years ago
Funderar lite på bild nr 4, bokhyllan, vart kommer den ifrån? Kram L

Emsloo · 5 years ago
Om du kikar längre ner i min blogg så ser du hur jag gjort den :)

Caroline · 5 years ago
Hej! Vad fint du har hemma Jag har en fråga ang dina svarta brickbord från Ellos, hur löst sitter brickan? Alltså lossnar den lätt om man har småbarn (som jag ser att du har) eller sitter den bra? Med vänlig hälsning Caroline

Emsloo · 5 years ago
Helt ärligt så är den ganska lös ... Blake har vält den ett par gånger tyvärr ;(

Victoria · 5 years ago
Hvilken farge er det på døren med gull knott. Er den hvit eller lys grå? Det var så fint med den fargen til veggen.

Emsloo · 5 years ago
Den är vit :)

Emily Slotte

Emily Slotte

Emily Slotte

emilyslotte@hotmail.com

instagram emilyslotte