The Way We Play

Resa med bebis – mina 8 bästa tips

3 months ago
Resa med bebis – mina 8 bästa tips

Den här ungen alltså. Alltid glad. Det har hon ärvt från pappa sin.

Jag kan inte påstå att jag är en erfaren resenär när det kommer till att resa med bebis. Vi har endast flugit tre gånger totalt hittills. Första gången var Charlie tre månader, nu är hon sju och en halv månad. Jag delar mina bästa tips och så får ni mer än gärna fylla på med era egna knep och erfarenheter.

De flesta flygbolag erbjuder ett kostnadsfritt specialbagage när man reser med barn så ett bra tips är att boka en Airshell-väska. Väskan hämtar du enkelt på flygplatsen och de är enorma. Vi fick plats med barnvagn, babyskydd, blöjor, ihopvikar badbalja, grötpaket, ersättning och Cristians alla gymgrejer. 

Samla din bebis favoritleksaker till planet och ta fram en leksak i taget. På så sätt tröttnar inte Charlie lika fort i alla fall. Sedan struntade vi i separat skötväska denna gång och tog en fryspåse och hivade ner blöjor, ombyte och våtservetter så det blir enklare att ta med för blöjbyte ombord. 

Tanka ner en playlist med favoritlåtarna. I vårt fall är det fortfarande Sov Gott-listan (hon slocknar ofta direkt när hon är trött och hör de sövande melodierna. En annan också för den delen) och Babblarna på Spotify som gäller. 

Resa med bebis – mina 8 bästa tips

Resevagn är inget måste, tycker jag. Satsa istället på en smidig modell som är enkel att ta med på resan och som tar lite plats, istället för att lägga x antal tusenlappar på ytterligare en vagn. 

Jag älskar vår vagn från Joolz. Enkel, smidig och går att bära som en väska på axeln. Den är även stabil och med ordentliga bromsar tillskillnad från vissa resevagnar med skrangliga hjul.

 

Köp och ta med ett paket blöjor (vanliga och badblöjor), klämmisar, grötpaket och ersättning. På så sätt slipper du starta resan genom att åka till olika butiker och leta efter rätt märken. Jag är glad att jag tog med lite extra då butikerna närmast oss här i Malaga har ett minimalt utbud av just bebismat. 

Ett litet apotek med flytande alvedon, vätskeersättning, plåster, handsprit, pysventiler, nässug, näsdroppar etc kan vara bra att ha nära till hands. Även solkräm för barn. 

Resa med bebis – mina 8 bästa tips

Stokkes ihopvikbara badbalja har vi använt mycket sen start och den är toppen att ta med även på lägre resor. Väger inte så mycket och kan användas för att bada hemma och även i skuggan vid poolen. 

Även badcapen från Elodie Details är mysig och skön för nybadade bebisar.

Resa med bebis – mina 8 bästa tips

Charlie sov oroligt de första två nätterna och vaknade ofta. Men när jag bytte ut hennes filtar mot min kimono känns det som hon sover bättre. Det är säkert inte bara därför förstås men den doftar trygghet gissar jag. 

One Reply to “Resa med bebis – mina 8 bästa tips”

  1. Kul! Jag har också en lista över just 8 saker, men inte helt samma som ni (vi har en unge till som var 2 år när listan skrevs).
    http://www.mammatrams.se/8-saker-du-bor-ha-med-pa-en-resa-med-smabarn/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Elina Malm

Namn: Elina Malm

Ålder: 35

Familj: Gift med Cristian, dotter Charlie (171117) och hunden Bosse

Bor: Vasastan i Stockholm

Gör: Journalist som de senaste åren arbetat som redaktionschef och innehållschef. Just nu föräldraledig.

Kontakt: [email protected]

Instagram: @elinamalm