The Way We Play

Elina Malm


Att se och göra i tarifa 2018

4 days ago
Att se och göra i Tarifa 2018

Vind i håret och sand under skorna. 

Tarifa ligger cirka 1,5 timmes bilfärd från Mijas där vi bor här i Malaga. Staden är känd för sina kritvita stränder och korallblått hav samt för alla vattensporter såsom surfing och vindsurfing. Det går även att åka på båtutflykter och se delfiner och späckhuggare för den som är intresserad.

Det var väldigt fullbokat och vi gjorde en chansning (precis som med hotellet i Ronda) och bokade ett dubbelrum på ett mindre boutique hotell i gamla stan. Jag föredrar oftast mindre hemtrevliga hotell framför stora lyxhotell så detta blev en fullträff. Underbar personal, mysiga rum, terrass på taket och god frukost. Det enda jag saknade med Kook hotell var en pool då stränder är lite knepigt med Charlie, men men.

Att se och göra i Tarifa 2018

Kook hotell i Tarifa. Älskade deras lounge. 

Att se och göra i Tarifa 2018

Schack, en hög med magasin och en unge på golvet som roar sig själv. Lägg till lite cava och jag är nöjd.

När vi hade checkat in på hotellet tog vi en promenad bland gränderna och då upptäckte vi hur bra Kook Hotell låg i förhållande till restauranger, barer och butiker. Allt låg endast ett stenkast bort. 

Det finns gott om trevliga restauranger i gamla stan. Vi hade svårt att bestämma oss, då vi bara skulle stanna ett dygn, men valet föll slutligen på El Frances efter att ha googlat och hamnat på TripAdvisor. Vi beställde in tapas på löpande band och ändå blev inte notan mer än 300 spänn. Då blir man ju lycklig i själen för maten var dessutom riktigt god och personalen var toppen. 

Att se och göra i Tarifa 2018

Kryllar av fina blomster i stan.

Att se och göra i Tarifa 2018

Charlie, en dröm att resa med. Och mannen på bilden också förstås. 

Andra tips är La Morena och La Caracola. Men det är verkligen inte svårt att hitta rätt i Tarifa. Det är bara att knalla omkring i gamla stan så kommer du garanterat se många inbjudande barer och restauranger. 

Att se och göra i Tarifa 2018

Det finns även ett flertal trevliga butiker med strandkläder (kaftaner, tunikor, stråväskor, sandaler etc) för alla plånböcker. Jag hittade en butik som sålde fina väskor och slog till på en. 

Att se och göra i Tarifa 2018

Sedan gick jag tillbaka dagen efter och köpte en till för att jag blev så fäst vid modellen. Då blev det en mindre modell i ljust skinn.

Både jag och Cristian blev väldigt förtjusta i Tarifa. Stan har allt vi gillar och vi kommer garanterat att återvända, men för en längre visit. 

Elina Malm

Namn: Elina Malm

Ålder: 35

Familj: Gift med Cristian, dotter Charlie (171117) och hunden Bosse

Bor: Vasastan i Stockholm

Gör: Journalist som de senaste åren arbetat som redaktionschef och innehållschef. Just nu föräldraledig.

Kontakt: [email protected]

Instagram: @elinamalm