Våra skåp

3 years ago

Våra skåp
Våra skåp
Våra skåp

La ut bilder på våra skåp som äntligen är klara. Fick så otroligt många frågor så tänker att jag lägger ut allting här. Jag är så nöjd! Så himla himla skönt med mer förvaring i vårt lilla hus.

När vi ritade och gjorde vår utbyggnad så lämnade vi en vägg utan fönster på grund av att vi ville ha någon form av bokhylla där. Den väggen är också nära våra grannar så det kändes skönt att inte ha så mycket insyn just där både för oss och dom. Vi har tänkt fram och tillbaka hur bokhyllan skulle se ut, ritat olika lösningar och fastnat en del på vägen. För att inte dra iväg med kostnaden och för att komma vidare så bestämde vi oss för att göra den själva med hjälp av Ikea stommar och sen luckor osv från Järfälla kök. Dom har vi ju erfarenhet av tidigare då vi beställde alla luckor till köket från dom och var väldigt nöjda. Vi fick plats med 6 stycken 80 x 80 skåp längs väggen så det fick det bli. Skåpen vi använts oss av är Metod. Efter att det var bestämt så hörde jag av mig till Järfälla kök och beställde luckor, passbitar, toppskiva och 3 stycken hyllplan som vi ska ha ovanför skåpen. Dom hyllorna ska ligga på konsoler. Det kändes lätt och väldigt hanterbart när vi landade i det.

Jag beställde 40cm dörrar x 2 för varje skåp. Hade också varit fint att ha 80cm dörr men kände att dom då skulle ta för mycket plats när skåpen skulle öppnas. Beställde också allt omålat, precis som jag gjorde till köket. Så allt har jag återigen målat för hand. En gång med grundfärg och sen två lager med färg. Vi valde att måla allt i samma färg som vår vägg så att just skåp och hyllor fick smälta in. Tänker att det som vi sätter dit sen i form av böcker och annat får göra allt levande.

Vi byggde en ram längst hela väggen som vi ställde skåpen på. Vi ville att vår sockel från den övriga väggen skulle fortsätta längst med skåpen så att det ger en inbyggd känsla så därför kom skåpen upp en decimeter. Eftersom skåpen är 37cm djupa så valde vi också att ställa ut dom en bit från väggen. Så att djupet på skåpen blir större än hyllorna. Beställde därför toppskivan med ett djup på 45cm. Hyllorna ovanför beställde jag i 27cm.

Stommarna på plats på ramen, toppskivan är på grundmålad. Den målade jag sen på plats. Sockeln fastspikad på ramen sen målade jag den också på plats. Sen dit med alla luckor som jag målat klart och sist borrade vi dit beslagen. Jag är så nöjd!

Är det något mer ni undrar eller om jag har varit otydlig på något sätt så fråga på här.

Malin · 3 years ago
Så snyggt och smart!! Tack för inspon!

Elin · 3 years ago
Vad kul att du tyckte det, tack!!

Ida L · 3 years ago
Tack för beskrivning! Och va snyggt det blev! Sugen på att beställa luckor från järfälla kök. Kan du inte beskriva lite kort hur ni målade, blir det inte randigt? Tror du att det blir stor skillnad mot att få det spraymålat direkt hos dom istället?

Elin Nord · 3 years ago
Hej Ida, så ledsen för sent svar. Din kommentar har inte kommit upp förrän nu. Tycker att det funkar så bra med Järfälla kök. Man kan ju måttbeställa hur man vill samt också få det målat. Tycker absolut inte att det blir randigt. Grundmålar allt först och sen stryker på två lager med färg med en mjuk pensel. Blir superbra! Det enda är ju att det är rätt tidskrävande. Målade även hela mitt kök för hand så om jag i framtiden beställer något från Järfälla så kommer jag nog låta som måla också. Hehe!

Camilla Hagen · 3 years ago
Veldig fint, hvor er lampen fra? Den trenger jeg

Elin · 3 years ago
Hej Camilla, den köpte jag från Zara home fast tidigt på året så osäker på om den finns kvar. Du får kika!

Paulina · 3 years ago
Hej Elin, vilket bra idee, vad ar det for farg pa skapet? Tack :)

Elin Nord · 3 years ago
Hej Paulina, världens senaste svar här! Ja, det blev faktiskt väldigt bra. Ska få upp lite hyllor ovanför också :) Vi valde att måla skåp + hyllor i samma färg som väggen. Det vill säga i färgen Krita från Alcro.